Sport

ЧАЧАНСКИ СПОРТСКИ САВЕЗ ЈЕ ИЗАБРАО НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2017.

 

 

Чачански спортски савез је први пут од свог оснивања изабрао најбоље спортисте Чачка. Свечана церемонија проглашења најбољих одржана је у свечаној сали хотела „Морава“ у среду, 24. јануара. После извођења химне републике Србије присутнима су се обратили председник ЧСС Милорад Ђондрић и градоначелник Милун Тодоровић. Затим је почела додела признања најбољим.

Како је то обичај прво је додљена награда за животно дело. Њу је добио др Љубиша Дмитровић. Најуспешнија пионирка је Кристина Вујић (клуб контактних спортова „Борац“), а најуспешнији пионир је Бошко Величић (бициклистички клуб „Борац“). Ивана Илић (ателетски клуб „ЧААК“) је најуспешнија кадеткиња, а кадет је Вељко Вучићевић (бициклистички клуб „Борац“). У јуниорској конкуренцији најуспешнији су Аница Николић (клуб контактних спортова „Борац“) и Огњен Перовановић (кајак клуб „Чачак“). Пионирке одбојкашког клуба „Борац“ су најуспешнија екипа код девојчица, а код дечака су то кадети бициклистичког клуба „Борац“.

Најуспешнији професор физичког васпитања је Дејан Јеличић из Економске школе. Установљено је и признање за највернијег љубитеља чачанског спорта. Први носилац овог признања је Слободан Милајац. Милован Ђоковић – Лари, секретар Фудбалског савеза града Чачка, је најуспешнији спортски радник. Најуспешнији тренер је Рашко Бојић (кошаркашки клуб „Борац“). У женској конкуренцији најуспешнији клуб је рвачки клуб „Борац“, док је у мушкој то кошаркашки клуб „Борац“.

Добитници специјаних захвалница за 2017. су:

Слободан Ниџовић (атлетски клуб „Слобода“), Владимир Златановић (кошаркашки клуб „Младост“), тенисерка Ивана Јоровић,  Бодан Трикош (клуб контактних спортова „Борац“), Лазар Филиповић (триатлон тим „Борац“), Илија Ђоковић (кошаркашки клуб „Борац“), Јанко Коларевић (сноуборд) и Спортски центар „Младост“.

Специјалну награду за допринос развоју спорта у Чачку добио је Миленко Костић, власник Компаније “Ауто Чачак“.

За најбоље спортисте града Чачка у 2017. години, по избору ЧСС, проглашени су атлетичарка „Слободе“ Катарина Секулић

и Стефан Јоксић (клуб контактних спортова „Борац“).

У име награђених присутнима са захвалио др Љубиша Дмитровић.

                                                                                                                                                                                                               Текст и фото В. Д.

 

 

Оставите одговор