Obrazovanje

Час биологије на енглеском језику „Тајне океана“

Тајне океана

У среду, 7. 3. 2018, у кабинету за биологију одржан је угледни час биологије на енглеском језику. Час су реализовале Катарина Драмлићанин, професор енглеског језика и Јелена Ковачевић, биолог из Канцеларије за младе, са којом наша школа, на обострано задовољство, дуго сарађује.

IMG_0985 IMG_0987

Интегративни принцип и интерактивни методолошки поступци омогућили су ученицима да уроне у тајанствен али живописан свет океана и савладају одговарајућу терминологију на енглеском језику.

IMG_0994  IMG_0995

У првом делу часа ученици су имали прилику да на енглеском језику провере и тематски повежу раније стечено знање из области географије и биологије, док су у другом делу кроз сарадњу са Јеленом Ковачевић још једном добили потврду значаја стицања и проширивања постојећег знања из различитих области на енглеском језику. У свету науке, енглески језик као lingua franca отвара неслућене могућности за размену информација и сарадњу са колегама из различитих говорних подручја, што је и један од императива савремене наставе.

На крају часа ученици су добили адресу https://nautiluslive.org, како би уживо пратили истраживачки рад међународног тима предвођеног Др Робертом Балардом, реномираним и светски признатим истраживачем тајанствених морских дубина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.