Sport

Чачак средиште спортских и туристичких збивања

Наш град ће овог викенда бити домаћин 46. „Златног појаса“ и 19. Балканског првенства за сениоре у каратеу. Борбе најбољих светских и европских каратиста публика ће моћи да види сутра у хали Кошаркашког клуба Борац. Улаз је бесплатан. Финалне борбе почињу у 18:30.

Уочи великог спортског догађаја градоначелник Чачка Милун Тодоровић и градски већник Немања Трнавац примили су званичнике Европске и Балканске карате федерације. Међу гостима били су Стјепан Челан, генерални секретар Европске карате федерације, Есад Делихасад, некадашњи светски шампион и први човек Балканске федерације, а њихов домаћин у Чачку је Славољуб Пипер.

– У нашем граду ових дана борави много спортиста и туриста. Учинићемо све да „Златни појас“, као и остала велика такмичења, уђу у календар спортско-туристичких догађаја. Више никада не би смело да буде доведено у питање суфинансирање овако великих спортских и било којих других манифестација – рекао је Милун Тодоровић.

Главни организатори „Златног појаса“, Карате клуб Борац, најављују велики спектакл за посетиоце.

– Долазе врхунски светски и домаћи такмичари. „Златни појас“ ће ове године бити бољи и у организационом и у такмичарском нивоу. Чачак је један од три карате центра у Србији, а о значају ове манифестације сведочи и присуство званичника Европске и Балканске федерације. Врло су јаки репрезентативци Хрватске, Турске, Србије… Ми смо 2010. били светски шампиони. Сигуран сам да ћемо видети добру борбу и фер плеј такмичење – најављује Славољуб Пипер, председник Карате федерације Србије и директор Карате клуба Борац.

Гости су градоначелнику доделили признање за помоћ у организацији „Златног појаса“, али и домаћини узвратили поклонима. Градска управа Чачак је суфинансијер великог карате шампионата у нашем граду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.