Sport

ЧАЧАНИ ДОНЕЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ СРБИЈИ

НАУСПЕШНИЈА СЕЗОНА КАРАТЕ КЛУБА „БОРАЦ“

Каратисти „Борца“ освојили су четири медаље у борбама за репрезентацију Србије на Балканском шампионату за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Млађи сениор Бојан Јовановић заузео је прво место, као и јуниор Михаило Арсовић. Јуниорка Тамара Живковић била је трећа, а кадет Михаило Марковић други.

Са освојених 14 златних, пет сребрних и 17 бронзаних медаља, Србија је имала најуспешнији наступ на шампионату. Победила је и велике карате силе, попут Турске и Грчке.

Шампионат је одржан од 29. новембра до 2. децембра у Дубровнику. Учествовало је више од 900 такмичара из свих 12 земаља Балкана.

– Карате „Борац“ имао је ове године најуспешнију такмичарску сезону. Освојено је много међународних медаља на шампионатима Балкана и Европе. Ове године смо и најуспешнији клуб у Србији – задовољан је Милан Лаковић, први тренер КК „Борац“.

– С обзиром на то да сам у клубу од оснивања, могу да потврдим да је ова сезона била најтрофејнија. Бити најбољи у Србији, освојити балканске, европске и светске медаље. Све то чини ме поносним, као човека који је део тих резултата које су постизали наши каратисти протеклих 48 година. Захваљујем свим тренерима „Борца“, који су део овогодишњих успеха. Не смемо заборавити да је Славољуб Пипер не само први човек Српске и Балканске, већ спортски радник, који са још осам колега из Европе води Европску карате федерацију – напомиње Симо Раичић, председник тренерске комисије.

Оставите одговор