Aktuelno Društvo

ЧАЧАНИ ЧИТАЈУ “ЧАЧАНСКИ ГЛАС“

 

Предраг Ћурчић, професор српског језика и књижевности, се током читаве своје каријере трудио да ученицима чачанске “Гимназије“ покаже богатство нашег језика и указивао како га треба неговати и чувати. Гина, Ваја, Наца, Рашко, Ћалов и Ћуре су сјајна генерација, не само врсних предавача, већ и изузетних интелектуалаца од којих су ђаци могли много да науче.

  • Драго ми је да “Глас“ негује културу писане речи, јер ја сам професионално деформисан, па ми је на првом месту да уочим евентуалне недостатке када су у питању стил писања, граматика, као и беспотребно коришћење страних речи и израза. Са те стране могу да га похвалим, као и његову одмереност – каже професор Ћурчић, који има велике примедбе на електронске медије, зато што они о томе мало или уопште не воде рачуна.

Ћуре, како га многи зову, је веома активан. Стално је у покрету и одржава контакте са познаницима и пријатељима. Због тога је и главни организатор прославе матуре његове генерације, незнатно млађе од “Чачнског гласа“, рођене 1933. године. Они су недавно обележили 66 година од завршетка чачанске “Гимназије“.

                             Ћуре са својом генерацијом 2018.

               В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.