Aktuelno Društvo

ЧАЧАНИ ЧИТАЈУ “ЧАЧАНСКИ ГЛАС“

Познато је да велики број Срба живи у Чикагу, а међу њима је и много оних који су се из нашег града обрели у њему. Један од њих је и Дарко Живановић, који се пре 15 година отиснуо “преко баре“, да тамо окуша срећу и пронађе бољи живот.

  • Моје дружење са “Гласом“ датира још из времена док сам живео у Чачку. Оно није прекинути мојим одласком, јер сам претплаћен и користим апликацију за читање путем Интернета. Овом недељнику дајем чисту петицу. Читам све рубрике. Од спорта до политике. Нарочито ми се свиђа што посебну пажњу посвећујете економским темама и пропратите свако отварање нових погона, јер то значи и бољи живот – каже Живановић.

Живот у туђини није лак. Носталгија је увек присутна.

  • Чачани се у Чикагу друже по кафићима, клубовима, чувају обичаје и не заборављају родни крај. Кад год је било потребно ми би се скупили и организовали хуманитарну акцију којом би помогли неком из Чачка или околине – подсетио је Дарко да иако су хиљадама километара од Чачка они прате шта се у њему дешава.

У понедељак се Дарко враћа у Америку. Овај предиван октобарски дан је искористио да на Градском тргу прочита штампано издање , а после му остају на располагању савремене технологије.

В. Д.

Оставите одговор