Sport

ЧАЧАНИ ЋЕ ЈОШ ЈЕДНОМ ИМАТИ ПРИЛИКУ ДА ПОКАЖУ СВОЈУ ХУМАНОСТ

ТРЕЋА “ТРОЈКА”

У Чачку ће у недељу, 15. јула, бити одржано такмичење у брзом шутирању тројки под називом  “Тројка из блока”. Такмичење је део светског пројекта који је почео да се реализује пре шест година и циљ је да се помогне најсиромашнијим слојевима становништва. “Тројку из блока” је покренула хуманитарна организација “Срби за Србе”, која је од 2005. у оквиру акције “Деца су наша будућност”, прикупила преко 2,5 милиона евра и тим новцем помогла више од 2.000 социјално угрожених породица, са виш од 12.000 деце. Поред породицама, организација је помагала народним кухињама, болницама и школама широм Србије, Републике Српске и региона.   

Ове године средства ће бити усмерена породици Илић. У дрвеној бараци, која прокишњава и чија је унутрашњост у лошем стању, живи самохрана мајка Горица, са ћерком и петорицом синова. Илићима је потребно да се уреде две собе и купатило, замени столарија, намештај и бела техника.

– Циљ нам је да буде што више учесника и да прикупљена средства буду довољна да се планирано уради. Сви могу да се пријаве. Нема ограничења. Ако неко не може да шутира за три поена, може да покуша да погоди кош и са мањег растојања. Има и оних који само учествују добровољним прилогом и немају жељу да се окушају у вештини пробацивања лопте кроз обруч. Пријављивање је на лицу места и најмањи износ који се уплаћује је 200 динара. Ко жели може да да и више – објашњава Урош Марковић, из хуманитарне организације “Срби за Србе”.

Овогодишње такмичење биће одржано на Градском тргу и почиње у 16 часова.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.