Aktuelno Kulturni vodič

Чачански рнр – дуго те није било, бре

Да је Чачак град Rok ‘en Roll-a потврђује ново издање београдске издавачке куће „One Records“.

У питању је албум „Возови” бенда „Ружичасти слонови” из Чачка. Фронтмен, гитариста и ко-оснивач бенда, Данко Поповић је предано и дуго радио на свом првенцу, заједно са текстописцем и бившим певачем Виданом Милуновићем, којима су се испрва придрузили Дејан Самарџић, Никола Љујић, Феђа Нанић, Стојан Гузина, затим и остали, а квалитет је препознала горе поменута издавачка кућа која је издање објавила у CD формату у својој продавници, и песме такође учинила доступним на свом Youtube каналу.

Ова ендемична садница културне баштине Чачка је процветала у својој пуној цвасти јер су већ прве реакције на слушање пажљиво одабраних песама, мало је рећи – феноменалне. За нумеру „Волела је возове“, екипа је снимила видео спот у форми краткометражног филма који је стриповски испродуциран, а та оригиналност посебно скреће пажњу на читав концепт и бележи скор од готово хиљаду прегледа за само два дана.
На албуму су свирали :
Бубањ: Саша Радојевић
Бас гитара: Александар Бараћ
Гитаре: Александар Ракић, Данко Поповић, Ненад Томићевић, Урош Теофиловић
Хаммонд: Александар Поповић
Усна хармоника: Видан Милуновић
Вокал: Игор Вукојевић
Бек вокали: Јамина Нумић, Марија и Петар Ракић

Песме на албуму су сложене као поглавља књиге са трилер заплетима. Тема албума је Љубав исказана симболиком возова, где их у свакој песми бар један инструмент опонаша. Сваки стих је један фрејм, свака реч је посебан тон. Савршена кохезија, стапање Вас уводи у путешествије из личних стрипова и маште Данка Поповића, Видана Милуновића и Александра Ракића. Аутор музике је такође и стрип цртач и веран слушалац и поштовалац чачанске РНР сцене, што се у његовим песмама може лако препознати, ако се ухо добро начуљи.

Провејавају утицаји Смака и Рибље чорбе, Атомског склоништа, Крвне групе, Освајача, Дивљих Јагода, YУ групе…а печат новог времена дају Ружичастии слонови, који носе бакљу поносног РНР стваралаштва из тог малог града који има великог удела у читавој бившој југословенској РНР сцени.

За песму „Волела је возове“, Данко Поповић је снимио музички спот који је доступан на Yоу Тубе-у. Реализацију спота су потпомогли Телевизија Лав – Чачак, Српски Паб, креативни појединци и мултимедијални уметник Никола Шипетић. Сценарио и за спот и монтажу је одрадио Данко Поповић заједно са талентованом Г-ђицом Божаном Крупниковић и тиме су доказали да је идеја најважнија у свим областима, па и савремене и дигиталне уметности. Након објављивања овог албума Ружичасти Слонови су добили прилику да своје музичко умеће пласирају и у САД.
Албум се врти из дана у дан све више и започиње неки свој живот, а од аутора очекујемо још пуно локалних, националних и интернационалних издања.

Никола Шипетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.