Društvo

Четврто коло Трекинг лиге Србије; пешачка тура

Планинарски клуб Озрен из Сокобање ове године је организатор редовног, 4. колаТрекинг лиге Србије. Поред такмичења ће бити организована и пешачка тура, са водичем који ће водити групу рекреативаца.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Петак, 29.06.2018:

Полазак из Чачка у 18.30 од локомотиве (обавезно доћи 15 минута раније). Вожња преко Краљева, Врњачке Бање, Крушевца, Алексинца до центра Сокобање. Планирани долазак је око 22.00 и смештај у собама у излетишту Борићи, које се налази на 10 минута од центра Сокобање, одакле је почетак трке и пешачке туре у суботу.

Субота, 30.06.2018:

Пешачка тура:

За све планинаре, који не учествују на такмичењу, организована је шетња која обухвата неке делове Сокограда, као и споменик природе „Рипаљка“, са водичем из ПК Озрен. Дужина стазе је 12,6км, око 550м успона. Полазак на стазу у 09.45, након старта такмичарског дела.

Такмичарски део Трекинг лиге:

До 09.20 сваки учесник добија топографску карту са уцртаним стазама и описом стаза, као и учеснички картон у коме оверава проласке кроз контролне тачке и ревизије. Старт трке је у 09.30.

СТАЗЕ: 
– Мала стаза: дужина 14,6 км, успон 780м, временски лимит 6 сати
– Средња стаза: дужина 26,6 км, успон 1250м, временски лимит 8 сати
– Велика стаза: дужина 36,0 км, успон 1810м, временски лимит 9 сати

Контролни лимит за велику стазу је на КТ 4 до 13:30. На стазама ће бити и један број ревизорних тачака које ће учесници морати да овере да би им се признале оверене КТ.

Сви учесници који успешно прођу неку од стаза добијају диплому и беџ. Троје првопласираних у мушкој и женској категорији, на све три стазе, биће награђени медаљама. Медаље се додељују и најбоље пласираним јуниорима.

Након завршетка акције организатор припрема оброк (пасуљ, салата, хлеб) по цени од 150,00динара (понети посуду и прибор за јело). Пријаве за оброк приликом пријаве за акцију.

Полазак ка Чачку око 18.00, по завршетку акције (постоји могућност ранијег поласка). Планирана је пауза у току пута (дужина паузе по договору) и долазак у Чачак око 21.00 – 21.30

Пријаве: Најкасније до четвртка 28.јуна на састанку или на 060/391-60-50 (Невена) уз обавезну уплату аконтације од 800,00 динара за све учеснике на име превоза и 300,00 динара за такмичаре на име котизације. НАПОМЕНА: неопходно је да се такмичари пријаве на времезбог слања електонских пријава, чиме се скраћује процедура чекања у реду за мапе иучесничке картоне.

Цена акције: Превоз (зависи од броја учесника) око 1.200,00 динара на бази попуњеног возила (15 седишта), преноћиште 700,00 динара, ручак (није обавезан) 150,00 динара. За такмичаре додатно котизација 300,00динара.

Исхрана: У сопственој режији (храна из ранца), уз могућност ручка код Дома. Ко се определи за ручак који домаћин нуди у обавези је да понесе посуду и прибор за јело.

Вода: Такмичари ће на контролним тачкама моћи да се снабдеју водом. Рекреативцима се саветује да понесу потребне количине воде у ранцу.

Опрема: За рекреативце опрема прилагођена временским приликама, за такмичаре стандардна опрема за трекинг. Понети резервну одећу и обућу.

Потребна документа: лична карта, здравствена књижица, планинарска књижица, затакмичаре – такмичарска књижица.

Предложени план и сатница су оквирни, у случају потребе организатор задржава правоизмене.

НАПОМЕНА: Сви учесници пешачке туре као и такмичари, учествују на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС-е и својим здравственим ифизичким способностима и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је дасе придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД Каблар. Сваки учесник је дужан дасе придржава планинарске етике и упутства организатора.

Водич на стази: Дејан Стојадиновић, ПК „Озрен“ Сокобања

Организатор испред ПД ,,Каблар“: Невена Трифуновић (060/391-60-50)

Ажурне информације о акцији погледајте на сајту.
Извор: хттп://www.каблар.орг.рс/индеx.пхп/скривене-најаве/890-најава-акције-с-о-к-о-б-а-њ-а-петак-субота-29-30-јун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.