Foto-galerija Grad

Češka ambasadorka posetila Čačak

Danas je Čačak posetitla ambasadorka Češke Republike Ivana Hlavsova, koja je sa čelnim ljudima grada i predstavnicima čačanske privrede razgovarala o inteziviranju privredne saradnje sa našim gradom, posebno, u oblasti poljoprivrede i agrobiznisa.

1
Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i ambasadorka Ivana Hlavsova

 

Češka ambasadorka je sa pomoćnikom gradonačelnika Radošem Pavlovićem posetila hladnjaču ZZ “Zlatna jabuka” i izjavila da je u Češkoj postoje voćari koji su zainteresevoni za saradnju u sistemima obrađivanja i tehnologija prerade voća. Pomoćnik gardonačelnika je istakao da je jedna od glavnih današnjih tema mogućnost saradnje i izvoza naših proizvoda na češko tržište.

2

 

– Intersi za saradnju su obostrani, a pošto je Češka članica EU, mi moramo prvenstveno zadovoljiti određene standard kiji na tom tržištu vladaju, kako bismo ostvarili izvoz. Potencijali postoje, što smo i pokazali – rekao je Pavlović.

Naravno, ambasadorka Češke Republike posetila je i kompaniju “AutoČačak”, s obzirom da je ona generalni zastupnik češkog breda “Škoda” za Srbiju.

– “AutoČačak” nije samo primer, već simbol dobre sardanje Češke i Srbije. Oni su na tržištu više od 25 godina – rekla je Ivana Hlavsova.

I. M.

Ostavite odgovor