Politika

Шешељ: Јеремић и Јанковић нису Вучићу ни до колена

– Погледајте српску политичку сцену и ко су кандидати на председничким изборима, па сами закључите има ли Александар Вучић озбиљнијег противника од мене. Вук Јеремић и Саша Јанковић му нису ни до колена. Вучића у другом кругу може победити само онај који је способнији од њега, образованији, искуснији и има више практичног и теоријског знања – изјавио је вечерас у Чачку Војислав Шешељ, кандидат Српске радикалне странке за председника Србије. Он је напоменуо и да радикални најтемељније и најозбиљније критикују актуелну власт и премијера Александра Вучића.

DSCF0561

– Када је Вучић пет сати држао говор у Народној скупштини, поводом избора нове Владе, остали опозициони посланици су га вређали, добацивали, изводили скечеве и од њих нисмо чули ниједну утемељену критику, јер се они у то не разумеју. Само су га радикали озбиљно критиковали. Ја сам тада за 20 минута одржао предавање из економске теорије, камен на камену нисам изоставио из његовог елабората. Озбиљно критикујем Вучићеву спољну, економску, социјалну, политику према Косову, као и поједине његове министре. Кренем редом, па докле стигнем – навео је Шешељ.  Како је рекао, разлика између Радикалне и Напредне странке је мања, него између радикала и „досманлија“. У политици Александра Вучића цени то што није увео санкције Русији, јер сматра да би прозападно оријентисане странке то одмах учиниле, ако би освојиле власт.

Шешељ је потврдио и да је поднео тужбу против посланика Двери Срђана Нога.

– Он је прво рекао да сам од Вућића примио 60 хиљада евра, а потом је Бошко Обрадовић смањио ту суму на 50.000, а Веља Илић на 40.000. Како су кренули, још ћу ја остати дужан Вучићу – прокоментарисао је Шешељ.

DSCF0573

Кандидат СРС данас је посетио Моравички и Рашки округ. За разлику од парламентарних избора, велике митинге ће одржати само у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, а у осталим већим градовима конференције за новинаре. Шешељ обећава да ће се потрудити да до краја кампање, заједно са потпредседницима Милованом Бојићем и Зораном Крстићем, и генералном секретарком Наташом Јовановић, посети што више места у Србији и осети пулс народа.

Са Чачанима лидер Српске радикалне странке се састао код главне „Поште“, поред споменика војводе Степе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.