Društvo

ЈАВНИ ПОЗИВИ И КОНКУРСИ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЗА 2019. ГОДИНУ

Национална служба за запошљавање Филијала Чачак, јуче је у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, организовала  презентацију јавних позива и конкурса Националне службе за запошљавање за 2019. годину. Овом приликом послодавцима је представљено 12 јавних позива и конкурса за реализацију програма и мера активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада НСЗ за ову годину. Промоција је организована у сарадњи са Градом Чачком и Регионалном привредном комором Моравичког и Рашког управног округа, а у циљу успостављања сарадње и доступности финасијских услуга Националне службе за запошљавање што већем броју привредних субјеката. Ове године ће за подстицаје запошљавања у Србији бити издвојено четири милијарде динара, око 550 милиона за запошљавање за особе са инвалидитетом и биће настављени програми који су до сада дали добре резултате, рекао је Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

– Свакако ћемо наставити са оним програмима који су до сада дали добре резултате, а то су отварање нових радних места, стицање практичних знања, стручна пракса, обуке за познатог послодавца, имаћемо и јавне радове за теже  запошљиве категорије. Ове године имамо и иновиране програме за приправнике и са средњом и са високом стручном спремом. Намеравамо да задржимо људе, да одмах по завршетку образовања добију шансу макар за програме обуке или стицања праксе и знања у својој струци код домаћих послодаваца, истакао је директор Мартиновић.

Према његовим речима, очекује се да ће у овој години бити запослено између 30 и 35 хиљада незапослених лица са евиденције, али да тај број доста зависи и од лоаклне самоуправе и износа средстава који ће бити опредељени буxетом за ове намене.

Јавне позиве и конкурсе је презентовао Никола Војиновић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуку  у Филијали Чачак.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.