Sport

ЈАПАН ДО ЧАЧКА

 

 

pobednici 2017

У суботу, 17. јуна, завршен је турнир за играче до 14. година из календара Тенис Европе „ЧАЧАК ОПЕН 2017“. Седамнаесто издање овог турнира окупило је 130 учесника из 20 земаља од Велике Британије до Јапана. Последњег дана турнира, на теренима ТК „Слобода“, играли су се финални мечеви у појединачној конкуренцији. Дан раније добили смо победнике у конкуренцији парова. Код  девојчица то су Дивна Ратковић из Црне Горе и Македонка Александра Симева. Словенци Поточник Емершић и Лун Обрул били се најбољи  у конкуренцији мушких дублова.

DSCF0568

У синглу потпуна доминација такмичара из Јапана. Киока Кубо је са убедљивих 6:2; 6:2 поразила Румунку Андреу Александру Лилу и освојила титулу најбоље. Друго финале је донело много више узбуђења. Таијо Унејоама је после велике борбе савладао Нишлију Алексу Гајића са 1:6; 7:5; 6:2. Имао је Алекса сет предности и вођство од 5:4, али се Таијо није уплашио и успео је да мирном мирном игром преокрене резултат и добије други сет. У трећем сету наш тенисер је остао без снаге и концентрације, тако да је пораз био неминован.

После завршених мечева најбољи су добили заслужена признања. Мирослав Петковић, секретар Градске Скупштине, уручио је пехаре за фер плеј Анастасији Николић и Лазару Данићу. Награде за друго место доделио је Горан Аничић, председник Скупштине Компаније „Слобода“, а најбољи на турниру су из руку градоначелника Милуна Тодоровића и председника Скупштине града Игора Трифуновића добили победничке пехаре. Прелазне пехаре је уручио Нешо Пузић, председник ТК „Слобода“ и директор турнира.

DSCF0563

И овај турнир је од свих учесника и гостију добио похвале за беспрекорну организацију. Чачак  је у претходних 15. дана био у центру тениских збивања у Европи, јер су се турнири на „Тенис поинту“ и „Слободином“ надовезивали један на други, тако да би се у предстојећем периоду ове манифестације могле још боље искористити у промоцији нашег града.

Владимир Дуба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.