Sport

JAPAN DO ČAČKA

 

 

pobednici 2017

U subotu, 17. juna, završen je turnir za igrače do 14. godina iz kalendara Tenis Evrope „ČAČAK OPEN 2017“. Sedamnaesto izdanje ovog turnira okupilo je 130 učesnika iz 20 zemalja od Velike Britanije do Japana. Poslednjeg dana turnira, na terenima TK „Sloboda“, igrali su se finalni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Dan ranije dobili smo pobednike u konkurenciji parova. Kod  devojčica to su Divna Ratković iz Crne Gore i Makedonka Aleksandra Simeva. Slovenci Potočnik Emeršić i Lun Obrul bili se najbolji  u konkurenciji muških dublova.

DSCF0568

U singlu potpuna dominacija takmičara iz Japana. Kioka Kubo je sa ubedljivih 6:2; 6:2 porazila Rumunku Andreu Aleksandru Lilu i osvojila titulu najbolje. Drugo finale je donelo mnogo više uzbuđenja. Taijo Unejoama je posle velike borbe savladao Nišliju Aleksu Gajića sa 1:6; 7:5; 6:2. Imao je Aleksa set prednosti i vođstvo od 5:4, ali se Taijo nije uplašio i uspeo je da mirnom mirnom igrom preokrene rezultat i dobije drugi set. U trećem setu naš teniser je ostao bez snage i koncentracije, tako da je poraz bio neminovan.

Posle završenih mečeva najbolji su dobili zaslužena priznanja. Miroslav Petković, sekretar Gradske Skupštine, uručio je pehare za fer plej Anastasiji Nikolić i Lazaru Daniću. Nagrade za drugo mesto dodelio je Goran Aničić, predsednik Skupštine Kompanije „Sloboda“, a najbolji na turniru su iz ruku gradonačelnika Miluna Todorovića i predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića dobili pobedničke pehare. Prelazne pehare je uručio Nešo Puzić, predsednik TK „Sloboda“ i direktor turnira.

DSCF0563

I ovaj turnir je od svih učesnika i gostiju dobio pohvale za besprekornu organizaciju. Čačak  je u prethodnih 15. dana bio u centru teniskih zbivanja u Evropi, jer su se turniri na „Tenis pointu“ i „Slobodinom“ nadovezivali jedan na drugi, tako da bi se u predstojećem periodu ove manifestacije mogle još bolje iskoristiti u promociji našeg grada.

Vladimir Duba

Ostavite odgovor