Društvo

Јастребац – 3. коло Трекинг лиге Србије

Image may contain: cloud, sky, tree, outdoor and nature

3. коло Трекинг лиге Србије; пешачка тура Бела стена (1256мнв.)

Планинарско – спортски клуб Јастребац из Крушевца ове године је организатор редовног 3. кола Трекинг лиге Србије. По први пут ће од стране домаћина такмичења бити организована и лагана пешачка тура, са лиценцираним водичем задуженим за групу рекреативаца.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Полазак из Чачка у 07.00 од локомотиве(обавезно доћи 15 минута раније). Вожња преко Краљева, Врњачке Бање, до Крушевца, а затим још двадесетак километара до Планинарског дома ,,Жарко Жарић“ на Јастрепцу (520мнв). Очекивани долазак до дома је око 09.30.

Пешачка тура – Бела стена:

За све планинаре, који не учествују на такмичењу, организовано је планинарење до Беле стене, која се налази на 1256 мнв. Дужина стазе је 11км, око 700м успона. Старт је 10 минута након старта такмичарског дела.

Такмичарски део Трекинг лиге:

До 09.50 сваки учесник добија топографску карту са уцртаним стазама и описом стаза, као и учеснички картон у коме оверава проласке кроз контролне тачке и ревизије. Старт трке је у 10.00.

СТАЗЕ: – Мала стаза: дужина 14,6км, успон 999м, спуст 1000м, временски лимит 5сати
– Средња стаза: дужина 20,2км, успон 1239м, спуст 1252м, временски лимит 6 сати
– Велика стаза: дужина 32,4км, успон 1557, спуст 1543, временски лимит 8 сати

Учесници који успешно прођу неку од стаза добијају диплому и беџ.Троје првопласираних у мушкој и женској категорији, на све тристазе, биће награђени медаљама. Медаље се додељују и најбоље пласираним јуниорима.

На дан такмичења ангажована је Служба хитне помоћи из Дома здравља Крушевац као и ГСС.

Након завршетка акције организатор припрема оброк (пасуљ, салата, хлеб) по цени од 250,00 динара (понети посуду и прибор за јело). Пријаве за оброк приликом пријаве за акцију. У дому је обезбеђена стандардна понуда напитака.

Полазак ка Чачку око 18.00 по завршетку акције (постоји могућност ранијег поласка). Планирана је пауза у току пута (дужина паузе по договору) и долазак у Чачак око 21.00.

Пријаве: Најкасније до уторка 15. маја на састанку или на 060/391-60-50 (Невена) уз обавезну уплату аконтације од 500,00 динара за све учеснике на име превоза и 300,00 динара за такмичаре на име котизације. НАПОМЕНА: неопходно је да се такмичари пријаве на време због слања електонских пријава, чиме се скраћује процедура чекања у реду за мапе и учесничке картоне.

Цена акције: Превоз (зависи од броја учесника) око 750,00 динара на бази попуњеног возила (20 седишта), ручак (није обавезан) 250,00 динара. За такмичаре додатно котизација 300,00 динара.

Исхрана: У сопственој режији (храна из ранца), уз могућност ручка код Дома. Ко се определи за понуђени ручак у обавези је да понесе посуду и прибор за јело.

Вода: Такмичари ће на контролним тачкама моћи да се снабдеју водом. Рекреативцима се саветује да понесу потребне количине воде у ранцу.

Опрема: За рекреативце опрема прилагођена временским приликама, за такмичаре стандардна опрема за трекинг. Понети резервну одећу и обућу.

Потребна документа: лична карта, здравствена књижица, чланарина за 2018. годину, за такмичаре – такмичарска књижица.

Предложени план и сатница су оквирни, у случају потребе организатор задржава право измене.

НАПОМЕНА: Сви учесници пешачке туре као и такмичари, учествују на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС-е и својим здравственим и физичким способностима и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је да се придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД Каблар. Сваки учесник је дужан да се придржава планинарске етике и упутства организатора.

Водич на стази: ПСК „Јастребац“ Крушевац

Организатор испред ПД ,,Каблар“: Невена Трифуновић (060/391-60-50)

Ажурне информације о акцији погледајте на сајту.
Извор: хттп://www.каблар.орг.рс/индеx.пхп/скривене-најаве/875-најава-акције-јастребац-субота-19-мај

Оставите одговор