Sport

ЈОШ ЈЕДНА УБЕДЉИВА ПОБЕДА

„БОРАЦ“ – ОКК „БЕОГРАД“ 88:62 (17:20; 24:17; 22:12; 25:13)

„Борац“ је суботу, 21. октобра, пред 500 својих навијача, у другом колу Кошаркашке лиге Србије савладао тим ОКК „Београда“ са  88:62 (17:20; 24:17; 22:12; 25:13).

  • Требало је да потрошимо две четвртине да би довели утакмицу у жељени ритам. Играли смо без енергије, агресивности, трчања. Ништа што је било договорено пре утакмице није спроведено у дело – речи су тренера „Борца“ Рашка Бојића које најбоље описују како је изгледала прва половина овог меча.

Заиста, у тиму домаћина много тога није функционисало како треба. У одбрани је примљено доста лаких поена испод коша, напад је деловао неорганизовано, без идеје. У првој четвртини чак пет скокова више имају Београђани. Наставак сусрета доноси мало бољу игру „Борца“ и на одмор се одлази са предношћу Чачана 41:37. Почетак другог полувремена и сасвим другачија слика на терену. Изабраници тренера Бојића играју много чвршће у одбрани. Центри гостију су под много већим притиском. Чим приме лопту ту су два, три играча „Борца“. Слична ситуација је и на спољним линијама. Таква игра резултира све већим бројем грешака кошаркаша ОКК „Београда“, после којих следи лака релизација у контра нападима. Мариновић сјајно разиграва своје центре, највише Тодоровића. Предност расте, да би у једном тренутку износила 26 поена. Непуна три минута пред крај сусрета шансу да заиграју добили су млађани Бумбић и Ћирић. Важна победа пред дерби меч са „Златибором“ који се игра у Чајетини у суботу, 28.октобра, од 19 часова. Пре тога још једно искушење. У четвртак од 18 часова у халу „Борца“ долази Ловћен. То ће бити меч трећег кола АБА 2 лиге.

„Борац“ је наступао у следећем саставу: Бумбић, Поповић 9, Ћирић, Ђоковић 10, Пешаковић 8, Прља, Мићић 7, Стојадиновић 9, Гавриловић 4, Тодоровић 25, Чарапић 6, Мариновић 10.

Оставите одговор