ЈУТРОС: У „СРПСКОМ ВОЗУ“ НА ТРАСИ КРАЉЕВО – УЖИЦЕ…

VOZ BOLJAУместо од Београда за Косовску Митровицу, са краљевачке железничке станице, тачно по реду вожње, јутрос у 6:05, кренуо је осликани „Српски воз“, који ће од данас саобраћати трасом Краљево – Чачак – Пожега -Ужице. Овај воз је изазвао велико интерсевоњепутника, али и новинарских екипа, које су се утркивале да забележе догађај.

Унутрашњост воза је украшена сликама фресака из четири манастира на Косову и Метохији, који се налазе на Унесковој листи светске баштине. Воз је споља брендиран српском заставом и називима српских цркава, манастира и средњевековних градова на КиМ. Један од натписа и „Косово је србско“…

Идеја да се воз ослика и споља и изнутра изазвала је различите реакције путника. У неформалном разговору са њима сазнали смо да они имају подељена мишљења о оваквом начину промовисања српке културне баштине. Било је оних који нису крили одушевљење што ће наредних дана овај осликани воз саобраћати баш трасом којом они свакодневно путују, али и путника који сматрају да је фрескама место у храмовима, а не у превозним средствима. Већина путника је била уздржана од било каквог коментара, а неколицина њих се жалила што у возу није пуштено грејање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.