Aktuelno

ГМ: Председник Скупштине посетио Требиње

Председник Скупштине општине Горњи Милановац Лазар Николић боравио је протеклог викенда у службеној посети граду Требињу, који је обележио крсну славу града – Преображење Господње.

Тим поводом, у Саборном храму служена је Света литургија, након које је обављено резање славског колача у згради Градске управе.

trebinje 2

Одржана је и Свечана седница Скупштине града Требиња, где су домаћини били градоначелник Лука Петровић и председник Скупштине Драгослав Бањак. Седници су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, Његово преосвештенство владика захумско – херцеговачки и приморски Григорије, бројни гости из Републике Српске, Србије и региона.

Председник Скупштине општине Лазар Николић пренео је поздраве градоначелнику Луки Петровићу, које му је упутио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, и позвао га да посети Горњи Милановац, како би се унапредили односи два града и развила још боља привредна сарадња.

Приликом посете Требињу, председник Скупштине општине остварио је бројне контакте са званичницима и привредницима из Републике Српске.

Владика Григорије је у разговору са председником Скупштине изразио жељу да посети Горњи Милановац.

У кругу зграде Полицијске управе Требиње освештан је споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске из Требиња у Одбрамбено – отаџбинском рату. У порти Саборног храма откривен је споменик блаженопочившем патријарху српском Павлу. Након вечерњег богослужења, свечана литија прошла је централним градским улицама.

Потпредседник Скупштине града Требиња Бојан Шапурић боравио је у априлу у Горњем Милановцу и присуствовао обележавању Дана општине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.