Aktuelno

„17. ИЛИНДАНСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН“ ОВЧАР БАЊА 02.08.2017.

Традиционални „Илиндански пливачки маратон“ одржаће се у Овчар Бањи, у среду 02.08.2017.године. На програму су две пливачке трке и то трка задовољства „Боривојева табла“ на стази дугој 500m и главна трка „Илиндански пливачки маратон“ на стази дугој 2500m.

Пријаве такмичара за обе трке примају се у Летњој башти ресторана „Дом“ у Овчар Бањи на дан такмичења почевши од 10 часова, а последњи рок за пријаву такмичара је 11.30 часова.

Screenshot_2

Прва трка „Боривојева табла“ стартује у 12 часова, а прозивка такмичара обавиће се код ресторана „Дом“ одакле ће такмичаре сплав повести до стартне позиције у викенд насељу Трбовац. Циљ трке је код Летње баште ресторана „Дом“.

Screenshot_1

Главна маратонска трка стартује у 13 часова од Летње баште ресторана „Дом“, где ће се обавити прозивка такмичара.   Услед промене профила водотока Западне Мораве на делу од Овчар Бање до ресторана „Дом“ (последица великих вода 2014 и 2016. године) били смо принуђени да променимо трасу обе трке. Прва трка стартује из викенд насеља Трбовац, а завршава код висећег моста у близини Летње баште ресторана „Дом“. Главна трка на 2500m стартује код Летње баште ресторана „Дом“ затим такмичари пливају до манастира Никоље и назад до полазне тачке.

У знак сећања и захвалности за учешће на петнаест Илинданских пливачких маратона, где је увек био најстарији учесник, овогодишњу маратонску трку посвећујемо Милораду Петровићу (1938-2016) и носиће назив “Меморијал Милорада Петровића”.

Screenshot_3

Такмичење се бодује у оквиру Првенства Србије на отвореним водама  „SRB OPEN CUP“, а организатори су Пливачки клуб „Чачак“, Спортски центар „Младост“, ЈУ „Туристичка организација Чачка“ и МЗ Овчар Бања. Маратон се организује под покровитељством Града Чачка.

 

Оставите одговор