Politika

Šešelj: Jeremić i Janković nisu Vučiću ni do kolena

– Pogledajte srpsku političku scenu i ko su kandidati na predsedničkim izborima, pa sami zaključite ima li Aleksandar Vučić ozbiljnijeg protivnika od mene. Vuk Jeremić i Saša Janković mu nisu ni do kolena. Vučića u drugom krugu može pobediti samo onaj koji je sposobniji od njega, obrazovaniji, iskusniji i ima više praktičnog i teorijskog znanja – izjavio je večeras u Čačku Vojislav Šešelj, kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije. On je napomenuo i da radikalni najtemeljnije i najozbiljnije kritikuju aktuelnu vlast i premijera Aleksandra Vučića.

DSCF0561

– Kada je Vučić pet sati držao govor u Narodnoj skupštini, povodom izbora nove Vlade, ostali opozicioni poslanici su ga vređali, dobacivali, izvodili skečeve i od njih nismo čuli nijednu utemeljenu kritiku, jer se oni u to ne razumeju. Samo su ga radikali ozbiljno kritikovali. Ja sam tada za 20 minuta održao predavanje iz ekonomske teorije, kamen na kamenu nisam izostavio iz njegovog elaborata. Ozbiljno kritikujem Vučićevu spoljnu, ekonomsku, socijalnu, politiku prema Kosovu, kao i pojedine njegove ministre. Krenem redom, pa dokle stignem – naveo je Šešelj.  Kako je rekao, razlika između Radikalne i Napredne stranke je manja, nego između radikala i „dosmanlija“. U politici Aleksandra Vučića ceni to što nije uveo sankcije Rusiji, jer smatra da bi prozapadno orijentisane stranke to odmah učinile, ako bi osvojile vlast.

Šešelj je potvrdio i da je podneo tužbu protiv poslanika Dveri Srđana Noga.

– On je prvo rekao da sam od Vućića primio 60 hiljada evra, a potom je Boško Obradović smanjio tu sumu na 50.000, a Velja Ilić na 40.000. Kako su krenuli, još ću ja ostati dužan Vučiću – prokomentarisao je Šešelj.

DSCF0573

Kandidat SRS danas je posetio Moravički i Raški okrug. Za razliku od parlamentarnih izbora, velike mitinge će održati samo u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a u ostalim većim gradovima konferencije za novinare. Šešelj obećava da će se potruditi da do kraja kampanje, zajedno sa potpredsednicima Milovanom Bojićem i Zoranom Krstićem, i generalnom sekretarkom Natašom Jovanović, poseti što više mesta u Srbiji i oseti puls naroda.

Sa Čačanima lider Srpske radikalne stranke se sastao kod glavne „Pošte“, pored spomenika vojvode Stepe.

 

Ostavite odgovor