Društvo

Poziv za učešće na trodnevnom „Budi muško“ treningu o rodno zasnovanom nasilju!

 17156106_608775189321446_3668555681173543890_n
Poziv za učešće na trodnevnom „Budi muško“ treningu o rodno zasnovanom nasilju!

Ko može da učestvuje?
– mladići uzrasta od 14 do 19 godina

Kada?
– od 30. marta do 1. aprila 2017. godine

Gde?
– u Omladinskom klubu u Čačku

Ko je organizator?
– Centar E8 i Kancelarija za mlade Čačak organizuju trening o temama nasilja i rodno zasnovanog nasilja i ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane učenike, da se prijave za učešće na treningu.

Nešto više o treningu…
– Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke koje se organizuju u neformalnom okruženju korišćenjem metoda vršnjačke edukacije. Trening se sastoji od edukativnih radionica koje se bave temama kao što su: nasilje, rod i pol, rodne uloge, seksualno nasilje, etiketiranje, moć i odnosi, izražavanje vlastitih osećanja i druge. Rigidne rodne uloge i društvene norme često idealizuju različite forme ponašanja koje dovode mlade u rizik, te je uvođenje rodnih uloga u pristup prevenciji nasilja među mladima važno jer pokazuje da je nasilno ponašanje stečeno i da se stoga može promeniti.
Iskusni treneri Centra E8 će voditi trening, nakon čega grupa učesnika formira „Budi Muško“ klub na lokalu koji će osmišljavati, planirati i realizovati javne akcije koje imaju za cilj dalje širenje i promovisanje naših osnovnih vrednosti, ideja i poruka o borbi protiv nasilja, rodnoj ravnopravnosti i zdravim stilovima života.

Kako se prijaviti?
Popunjenu prijavu (prijavu možete zatražiti putem poruke na ovoj stranici, putem e-adrese kzm.cacak.ler@gmail.com ili lično u KZM), poslati na e-adresu kzm.cacak.ler@gmail.com, putem poruke na Facebook stranici Kancelarije za mlade ili doći lično u Kancelariju.
Rok za prijavu je 24. mart 2017. god.

Kancelarija za mlade

 

Ostavite odgovor