Sport

ODRŽAN MEMORIJAL „JOVAN GOJKOVIĆ CUNE I VLADIMIR TOKOVIĆ TOKO“

DSCN4641ODRŽAN MEMORIJAL „JOVAN GOJKOVIĆ CUNE I VLADIMIR TOKOVIĆ TOKO“

SEĆANJE NA FUDBALSKE LEGENDE

Fudbalski klub BIP organizovao je 13. maja deveti Memorijalni turnir „Jovan Gojković Cune i Vladimir Toković Toko“. Učestvovalo je osam ekipa za koje su igrali dečaci rođeni 2003. godine: beogradski Crvena zvezda, Čukarički, OFK Beograd, Vojvodina Novi Sad, Radnički Kragujevac, kraljevački Kiker i domaći Borac i BIP.

Jovan Gojković je fudbalsku karijeru započeo u Zadrugaru iz Donje Trepče, potom je igrao za BIP, Borac, Čukarički, Crvenu zvezdu i grčki Iraklis. Odigrao je i jednu utakmicu za reprezentaciju Savezne Republike Jugoslavije. Nastradao je u saobraćajnoj nesreći u 26. godini života.

Vladimir Toković je počeo u mlađim selekcijama Borca, nastavio da nastupa za prvi tim, potom za Vojvodinu, Napredak iz Kruševca, Istru iz Rijeke, Čelik iz Zenice. Karijeru je završio u čačanskim klubovima. Presekla ga je iznenadna smrt na fudbalskom terenu.

– Trenirao sam i igrao i sa Cunetom i sa Tokom. Bili su izuzetni prijatelji i fudbaleri. Početkom devedesetih godina na pripremama Borca na Zlatiboru njih dvojica su bili cimeri. Cune je stalno pevao na treninzima i Toko mu je dao nadimak po legendarnom pevaču Predragu Cunetu Gojkoviću. Od tada ga više niko zvao po imenu. Iako je Toko bio prilično stariji, u njihovom prijateljstvu nije bila primetna razlika u godinama – podsetio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka. On je zvanično otvorio deveti Memorijalni turnir na stadionu FK BIP i poručio mladim fudbalerima da neguju prijateljstvo, dobru igru i sećanja na dva velika igrača.

– Prijatelji kluba i sponzori odazvali su se kao nikada do sada. Po deveti put, Gradska uprava je pokrovitelj turnira. Prvi Memorijalni turnir igrala je generacija rođena 1995. Za igrača turnira tada je bio proglašen Filip Janković, koji sada nastupa u inostranstvu. .. Sećamo se naših legendi, igramo fudbal i jačamo prijateljstvo. Prvi put na turniru ne igra Zadrugar, a nije došao ni Iraklis. Danas je teško sastaviti mlađu ekipu u seoskom klubu, a Grci nisu došli iz bezbedonosnih razloga, s obzirom na aktuelna dešavanja u Makedoniji – rekao je Nenad Stanković, predsednik FK BIP.

Na devetom Memorijalnom turniru prisustvovali su Cunetova supruga Senka, ćerke Jovana i Nađa i Tokova ćerka Ivana.

DSCN4628DSCN4636DSCN4644

DOMINACIJA VOJVODINE

Prvo mestu na 9. Memorijalu „Jovan Gojković Cune i Vladimir Toković Toko“ pripalo je Vojvodini. Zvezda je bila druga, treći Čukarički, a domaći BIP četvrti.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Ognjen Abramušić, FK Vojvodina, najstrelac je Ognjen Ajdra (četiri gola), FK Čukariči, a najbolji golman Nikola Baštić.

Ostavite odgovor