ANDREJ SANJA RUMUNIJU

karatista

Priča Andreju Prtenjaku, učeniku prvog razreda OŠ „Sveti Sava“, je slična kao i mnoge u kojima su akteri talentovani sportisti koji se bore da ostvare svoje sportske snove. Roditelji pomažu koliko mogu, ali i to ima granice. Andrej je talentovani karatista KK „Čačak“, koji se ovim sportom bavi nešto više od godinu dana, i  postiže sjajne rezultate na svim takmičenjima. Na Balkanskom fudokan šampionatu osvojo je tri druga mesta u sve tri discipline i zlato u kata timu. Posle tri kvalifikaciona turnira drugi je u Srbiji i tim rezultatom se plasirao na Svetsko fudokan prvenstvo za takmičare rođene 2010. i mlađe. Domaćin ovog prvenstva je Grad Kluž, u Rumuniji, od 3. do 5. novembra. Miloš Senić, direktor kluba i Andrejev  trener, kaže  da se radi o izuzetnom potencijalu, ali njegov najveći  „problem“  je što je talentovan za sve discipline: kate, tehnika i borbe. To povećava troškove takmičenja, jer se za svaku disciplinu  plaća kotizacija. Za učešće na ovom prvenstvu samo na ime kotizacija treba odvojiti 150 evra.

  • U Klužu bi trebalo da nastupi 16, 17 takmičara, od poletaraca do seniora, iz našeg kluba. Kažem trebalo bi, jer njihovo učešće zavisi od toga koliko će oni moći da prikupe sredstava. Problem kod mlađih takmičara je taj što oni moraju da idu u pratnji roditelja, što povećava troškove.

Otac, Darko  kaže da bi ih učešće na Prvenstvu sveta sveukupno koštalo oko 700 evra. Mi u ovom trenutku taj novac nemamo, ali ja ću u predstojećem periodu pokušati da ta sredstva obezbedim. Nadam se učešću na šampionatu i medalji, što da ne.

V. D.

Ostavite odgovor