Podrška kolektivu Prehrambene škole

U znak podrške kolegama u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi, danas su štrajkovali i članovi Sindikata obrazovanja Čačak. Časovi su umesto 45 minuta, trajali pola sata.

– Od 29 naših članica, polučasovna nastava sprovedena je u 22 škole. Zbog uvođenja privremenih mera, kolege u Prehrambenoj školi štrajkuju već šesti dan. Podržaćemo sve odluke sindikata, naših članica o izborima rukovodećih organa, prvenstveno vodeći računa o ugledu škole, njenih zaposlenih, učenika i njihovih roditelja – navodi Vladimir Adžić, predsednik SOČ-a.

DSCN6490
Bojan Nedeljković i Vladimir Adžić

 

Bojan Nedeljković, profesor PUŠ, podsetio je da je za vršioca dužnosti direktora izabrana osoba koja nije radila u školi, a i Školski odbor je u potpuno novom sastavu.

– Na prvu sednicu je zakasnilo pola članova Odbora, nisu ni znali gde se nalazi Prehrambena škola. Primetili ste da u Medicinskoj nema bunta. Za v. d. direktora je postavljenljena žena koja tu radi 30 godina, a za članove Školskog odbora su postavljene kolege, takođe zaposlene u školi. Da apsurd bude veći, inspekcija je u našoj školi bila u maju i nije pronašla nikakve nepravilnosti. Pronašli su ih dva meseca kasnije, u istoj kontroli u kojoj su bili i ranije… – kaže Nedeljković.

Poslednjih dana časovi u Prehrambenoj školi traju 30 minuta.

Ostavite odgovor