Saobraćaj

AMSS: Ako JP “Putevi Srbije” nemaju kapacitet, pomoći ćemo svojim vozilima

stanje na putevima, amss, foto PR
Izvor: Kurir
Zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Aleksinca, Niša i Vranja danas se dogodila serija saobraćajnih nezgoda i lančanih sudara na autoputu E 75 zbog čega je došlo do totalne obustave saobraćaja iz pravca Beograda ka Nišu.

Operativni centar AMSS koji radi u punom sastavu i daje informacije vezane za stanje na putevima na teritoriji republike Srbije svim građanima i učesnicima u saobracaju, primio je do 16 časova čak 4.474 poziva vozača koji su se zatekli na kritičnim deonicama.

Na lokacijama zahvaćenim nepogodom, sve baze AMSS imaju pojačanu aktivnost, a generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev ističe da je, ukoliko JP “Putevi Srbije” nemaju dovoljno kapaciteta, AMSS spreman da pomogne svojim vozilima.

“Najpre moram da čestitam pripadnicima žandrmerije, specijalnom odeljenju za vandredne situacije, na brzoj reakciji, kao i vojsci koja je uputila namenska vozila za pokrivanje kritičnih tačaka. Istovremeno, apelujemo na JP “Putevi Srbije” da se više uključe, jer su mnoge deonice i dalje izuzetno slabo prohodne, a na putevima nedoustaju i svetleće signalizacije. Hitno je potrebno da JP “Putevi Srbije” izvezu vozila koja će na kritičnim deonicama usporavati saobraćaj. To je projekat usporavanja saobraćaja koji je dat od strane AMSS-a JP “Putevi Srbije” pre godinu dana, a koji je upravo rađen prema iskustvima evrposkih zemalja u ovakvim vandrednim situacijama”, rekao je Đurđev.

Ovim putem, AMSS apeluje na sve vozače da prate uputstva Republičkog centra za vanredne situacije i pojačaju opreznost, kao i da budu sigurni da sa sobom imaju prvu pomoć i adekvatnu zimsku opremu. Podsećamo sve vozače da je broj Operativnog centra AMSS 1987 za pružanje pomoći na putu i informisanje o stanju na putevima dostupan 24 časa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.