Kultura

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra 11. априла у Чачку

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, међународни ансамбл са седиштем у Барселони, одржаће концерт у Чачку 11. априла у Дому културе од 20 часова.

Цена карте је 1200 динара.

Годину дана након последњег студијског издања, „Аво Канто”, који је представљен у више од двадесет земаља широм света, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra се повукла у интиму стваралаштва свог града и након три месеца интензивног рада почиње са представљањем новог репертоара. Једна од првих тачака на мапи је Србија, земља која је овај оркестар увек дочекала широм отворених руку.

Осим Чачка, бенд ће наступити 16. априла и у Београду, 10. априла у Ужицу, 12.априла у Нишу, док ће у Новом Саду оџати два концерта 13. и 14. априла.

На питање шта публика може да очекује на концерту у Чачку, контабасиста Иван Ковачевић каже: “Нове песме, а исти снови. Да пробудјеним емоцијама учинимо да публика изадје са концерта макар мало другачија него што је на њега дошла и да се музици препусти као што се препуштамо и ми..пуним срцем.”

Ковачевић је рођени Београђанин који већ 18 година живи у Барселони. Он са својим пријатељима чини светски познату атракцију “ворлд мусиц” музичке сцене, бенд „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“. Осим Ковачевића, бенд чине шпанска певачица Сандра Сангиао, каталонски кларинетиста Дани Карбонељ, италијански хармоникаш Матија Скироза, француски гитариста Жулијен Шанал, перкусиониста из Грчке, Стелиос Тогијас и украјнски виолиниста Олександар Сора.

„Barcelona Gipsy Balkan orchestra“ важи за омиљени бенд публике широм света. Њихов аутентични звук долази из страственог истраживања музичког културног наслеђа Балкана и Медитерана.

Према Ковачевићевим речима, бенд са лакоћом распродаје концерте широм света:

„Људима се свиђа што свирамо из срца, са много уживања и вере у то што радимо. У Турској и на Балкану нас обожавају. Људи се лепо забаве на нашим наступима. Осећају шта је страст Медитерана и балканске музичке нијансе сете, радости, љубави, туге… То могу и да разумем…али и у градовима западних земаља нам публика прилази након концерата и признаје да им наша музика мења живот”.

Оставите одговор