Čačak na Sajmu turizma

Na Sajmu turizma u Beogradu, naš grad je sa svojim štandom privukao mnoge zainteresovane posetioce Sajma, koje privlače prirodne lepote našeg kraja, među kojima prednjači Ovčarsko – kablarska klisura, ali i sve one koji su zainteresovani da posete razne kulturne i zabavne manifestacije, po kojima su Čačak i okolina prepoznatljivi. Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije je istakao da je Čačak najveći akcenat stavio na predstavljanje kulturno istorijskih znamenitosti našeg garda, promociju banjskog i zdravstvenog turizma, razne manifestacije našeg kraja i primamljive ugostiteljske objekti. Najznačajnije manifestacije, koje su na Sajmu promovisane, su Sabor frulaša, koji ove godine slavi 30. rođendan, Kupusijada, a već sada se intenzivno promoviše letnji Festival „PRIČA“ – „Pivo, rok i Čačak“, za koji su, kako je direktor TOČ-a Savić naglasio, ove godine namenjena značajno veća sredstva iz budzeta.

1

Na ovogodišnjem Sajmu turizma, Čačak se predstavio zajedno sa Dragačevom, koje je je pored svog već međunarodno pepoznatljivog Sabora trubača, prezentovalo i neke druge zanimljive sadržaje za turiste.

– Vredno je posetiti naše muyekje u Gračićima i GUči, arheološko nalazište na Gradini. Na Sajmu predstavljamo i naša prirodna blaga, kao što su jezero u Vučkovici i Rćanska pešina – rekao je Vukašin Dramlić, direjktor Turističke organizacije Dragačeva, podsetivši i na nekoliko manifestacija – „Raspevano Dragačevo“, „Sabor kumova“ u Goračićima, „Sabor rokenrola“ u Lučanima i „Mitrovdan“ u Viči.

Na našem štandu predstavilo se i Ugostititeljsko turističko preduzeće „Morava“, a direktorka Verica Kostić je pozvala sve zainteresovane da dođu u Čačak.

2

– Mi smo tu da sa svojim smeštajnim kapacitetima, hotelima „Beograd“, „Kole“ i „Livade“ pružimo udoban smeštaj u kvalitetnim i savremeno opremljenim sobama. Posetite i najstariju srpsku kafanu u našem gradu „Car Lazar“, gde se hrana i dalje sprema po receptima naših baka, a možete uživati i u vožnji brodom „Sveti Nikola“ i razgledati Ovčarsko-kablarsku klisuru, a lepo obedovati riblje specijalitete u restoranu „Plaža“ u Međuvršju – pozvala je goste u naš grad Verica Kovačević. Pored UTP „Morava“, svoj ugostiteljski kapacitet na Sajmu je predstavila i Etno-kuća „Erić“ iz Mrčajevaca.

3

Оставите одговор