Grad

Čačanske balerine „blistale“ na Zlatiboru

Na međunarodnom baletskom takmičenju Winter festival 2017, održanom 9. decembra na Zlatiboru, nastupile su članice baletskog studija FORCE i baletskog studija ADAGIO AS Doma kulture Čačak.

Balerine studija Force, koji vodi nastavnica baleta Ivana Dunjic su postigle do sada najveci uspeh . Šest prvih mesta osvojile su numere: Miris orhideja (children, kategorija klasican balet), Arapska igra iz baleta Krcko Oraščić (juniori, balet), Kan kan(open), Nebo(seniori, balet),Roxanne-Moulien Rouge(seniori, musical theatre), Pizzicato(duetna varijacija, klasican balet) i jos jedno drugo i trece mesto za varijacije Mocart i Pizzicato, iz baleta Silvia. Treba izdvojiti i dve specijalne nagrade, za koreografiju i izvodjenje, zbog kojih su balerine osvojile gratis kotizacije za ucesce na takmicenju Dance Open u Minhenu, u aprilu sledece godine. Prvih pet prvonagradjenih koreografija su bile formacija, (i do 18 članica u grupi), a prema komentarima publike i žirija  prikazani su originalnost i odlicna ujednačenost u nastupima.

Uspešne su bile i članice  baletskog  studija ADAGIO AS, kojim rukovodi baletski pedagog Snežana Aćimović. U kategoriji deca, (art dance, formacija) koreografija Zlatokosa osvojila je prvo mesto, u kategoriji juniori (klasican balet, formacija) koreografija Šećerlema tekođe je proglašena najboljom, kao i koreografija Priča jedne slike, u kategoriji  juniori (formacija, moderan balet). Za jedinstveni scenski nastup i kreativnost, baletskom studiju ADAGIO AS pripala je i jedna SPECIJALNA nagrada.

Na takmičenju Winter festival 2017 učestvovali su takmičari iz Egipta, Bugarske ,Bosne i Hercegovine , Crne Gore i Srbije.

 

 

 

Оставите одговор