Aktuelno

GIMNAZIJALCI TRADICIONALNO USPEŠNI НA TAKMIČENJIMA

Na 55. Državnom takmičenju iz fizike koje je nedavno održano u Kladovu, ucenik cetvrtog razreda cacanske Gimanzije Petar Jukovic osvojio je prvo mesto i plasirao se na Srpsku fizičku olimpijadu. Uspešne su bile i odbojkašice ove škole koje su na Republičkom takmičenju u Karatašu osvojile treće mesto.

gimn
– Učenici čacanske Gimnazije tradicionalno učestvuju na svim republičkim takmičenjima i uvek postižu izuzetne rezultate. Ove godine veliki uspeh je postigao učenik četvrtog razreda Petar Juković, koji je bio najbolji u konkurenciji skoro 400 učenika iz 60 škola. Ne samo što je osvojio prvo mesto, on ima inajbolji rezultat u svojoj generaciji u kategoriji običnih gimnazija, što ga je plasiralo na Srpsku fizičku olimpijadu na kojoj učestvuje samo 20 maturanata iz gimnazija – rekla je profesorka fizike Irena Simović, na prošlonedeljnoj konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni nagradjeni učenici.
Za Petra Jukovića ovaj rezultat je nesvakidašnji i nije ga očekivao:
– Ali, tačno je da se svaki trud, rad i uloženo vreme isplati. Naravno, vrlo sam ponosan na svoj rezultat i motiviše me da nastavim dalje sa svojim školovanjem i obrazovanjem.
Pored sjajnih rezultata koje ostvaruje iz ostalih predmeta, na ovom takmičenju iz fizike Zlatan Vasović, učenik prvog razreda, osvojio je četvrto mesto, dok je na Republičkom takmičenju iz matematike zauzeo drugo mesto.
– Nadam se da ću naredne godine ostvariti slične ili još bolje rezultate. Ovaj uspeh mi veoma znači i motiviše ma da nastavim dalje vredno da radim – izjavio je Vasović.
Sjajne su bile i odbojkašice čačanske Gimnazije koje su na Republičkom takmičenju, u Karatašu, nadomak Kladova, osvojile treće mesto. Prema rečima dobrih učenica i sportskinja, presudno je bilo međuokružno takmicčnje na kome su učestvovale i profesionalne odbojkašice.
– Naša ekipa je imala težak put na svim takmičenjima. Prvo smo osvojile opštinsko takmičenje, a potom smo prošle na okružno. To je takođe bio težak nivo za nas. Ali, uspele smo da složnom igrom i timskim duhom pobedimo, ne samo protivničke ekipe, već i da prevaziđemo same sebe i podignemo svoju igru na viši nivo, što je i zahtevalo međuokružno takmičenje. Tu su se našle ne samo predstavnice škola, već i profesionalne igračice koje igraju za najviše rangove naših državnih takmičenja, poput Super lige. Uspele smo da pobedimo i uputile smo se na Republičko takmičenje, gde smo ostvarile nesvakidašnji rezultat – rekla je Jelena Anđelković, ušenica trećeg razreda Gimnazije.
Jelena Čakarević, učenica četrvtog razreda Gimnazije kaže da su imale jaku želju i cilj, i da su verovale da kao kvalitetne igračice zaslužuju i neku medalju:
– Iako nam je bilo teško na prethodnim takmičenjima, ono što nas je izdiglo i otvorilo put do Republičkog takmičenja je timski duh. Iz utakmice u utakmicu dizale smo svoj nivo igre, bile smo složne kao jedan tim i rezultat je ovo treće mesto na državnom prvenstvu.
Na ovom odbojkaškom takmičenju Gimnaziju su predstavljale: Mina Kaljević, Kristina Radović, Jelena Anđelković, Valentina Ikodinović, Sunčica Milovanović, Marta Urošević, Mina Sretenović, Tijana Ćirić, Anđela Lazović i Jelena Čakarević.
N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.