Aktuelno Grad

IZNAJMLJIVANJE BICIKALA

bicikleMenadzment JKP “Parking Servis” planira da ove godine, u aprilu ili maju, uradi i pilot projekat – iznajmljivanje bicikala, na lokaciji kod taksi stanice. Ukoliko se ova ideja pokaže kao dobra, ako građani budu koristili bicikle, rukovodstvo će povećati broj stanica za iznajmljivanje, a 2018. godine bi uradilo projekat za povezivanje svih punktova bicikala.

– Za početak će biti obezbeđeno između 10 i 20 bicikala kod taksi stanice. Bicikli će imati logo grada i reklame firmi koje budu donirale ova prevozna sredstva. Kasnije bi, naravno, ukoliko građani budu zainteresovani, jedan punkt bio postavljen na Moravi, što bi posebno bilo interesantno za rekreativce, zatim na Keju, u Atenici, Aveniji lipa… Građani će imati priliku da iznajme bicikl, voze ga tokom dana i vrate gde su ga uzeli. Naravno, ako neko bude želeo da vozi bicikl dva dana, i to će moći, a maksimalno pet dana. Nakon tog perioda smatraćemo da je bicikl otuđen – kaže direktor Zoran Blagojević, izražavajući uverenje da građani neće stvarati probleme, već da će čuvati bicikle.

Direktor podseća da je iznajmljivanje bicikala deo projekta koji je naš Grad predstavio na Sajmu ekologije u Beogradu, sa ciljem razvoja ekološke svesti, kako bi počeli više da vozimo bicikle, a manje automobile. Cena izjanmljivanja bicikla za dan će biti najverovatnije 120 dinara sa PDV-om, odnosno 30 dinara po satu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.