Aktuelno Grad

Oдржанe две седницe Савета за јавни ред и мир

Поводом проналажења наркотика у дворишту Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, 15. марта, на иницијативу градоначелника, одржана је седница Савета за јавни ред и мир града Чачка. На седници су донети следећи закључци и предлози:

 

  • У сарадњи са Полицијском управом Чачак и Школском управом финансирати отварање мониторинг центра у Полицијској управи Чачак у којем би били умрежени сви видео надзори основних и средњих школа из којег ће полицијски службеници пратити дешавања у школама и непосредном окружењу и правовремено реаговати.
  • Да се у сарадњи са Школском управом интензивирају предавања ученицима и родитељима о погубном утицају дроге како на здравље, тако и на породице зависника, с тим што ће се на основу резултата научних истраживања допунити новим методологијама у спречавању болести зависности.
  • Неопходно је повећати број школских полицајаца, у складу са могућностима Полицијске управе.

 

У току данашњег дана, 16. марта 2018. године, одржана је још једна седница којој су, осим чланова Савета, присуствовали директори основних и средњих школа из Чачка, начелници Школске и Полицијске управе и представници локалне самоуправе на којој су им представљени закључци и предлози са јучерашње седнице Савета.

 

Констатовано је да информације које су објављене у појединим средствима јавног информисања нису потпуно тачне. Дрога је пронађена на простору Парка знања, а не у дворишту Техничке школе а да су запослени ОШ „Вук Караџић“ по хитном поступку предузели све активности у складу са процедуром и уз сарадњу са представницима Полицијске управе у Чачку, која предузима све мере на расветљавању овог случаја.

 

Присутни директори основних и средњих школа су истакли изузетну сарадњу са Полицијском управом Чачак и локалном самоуправом. На данашњој седници су дефинисани следећи закључци:

 

  • Да школе доставе локалној самоуправи извештаје о стању опреме за видео надзор и осветљење школских дворишта.
  • Да се приступи формирању мониторинг центра при Полицијској управи Чачак, а на основу позитивних примера других локалних самоуправа, при чему ће Град пружити финансијску подршку.
  • Истакнут је велики значај и допринос школских полицајаца па је потребно повећати њихов број што ће Полицијска управа Чачак, у складу са својим могућностима, реализовати.

 

Из Кабинета градоначелника

 

Оставите одговор