Kultura Obrazovanje

ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ „ЈЕЗИКОМ КРОЗ СТИХˮ


ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ „ЈЕЗИКОМ КРОЗ СТИХˮ ‒ ПОЗИВ ЗА МЛАДЕ ПЕСНИКЕ

Песничко вече „Језиком кроз стихˮ биће одржано 18. фебруара од 18.00 часова у Великој сали Културног центра у организацији Канцеларије за младе Града Чачка, већ трећу годину заредом, са циљем да се млади песници, како афирмисани, тако и неафирмисани, представе посетиоцима својом поезијом.

Препознајући значај овог догађаја, песничко вече „Језиком кроз стихˮ до сада су подржали: Град Чачак, Културни центар Чачак, Музичка школа „Др Војислав Вучковићˮ, Плесни клуб „Лунаˮ, Балетски студио „Адађо АСˮ на челу са Снежаном Аћимовић, „УниСтудиоˮ и цвећара „Чудесна шумаˮ.

Млади суграђани који су талентовани за писање песама могу да се пријаве за учешће на песничкој вечери до 5. фебруара у поноћ, и то путем формулара који се налази у опису инстаграм странице Канцеларије за младе.

Те вечери публика ће својим гласовима одредити победника, након чега ће уследити додела специјалних награда за прва три места, као и пригодних поклона за све остале учеснике, а потом и дружење током коктел вечери у Клубу Културног центра.

Град Чачак изнедрио је великане у песништву, као што су Владислав Петковић Дис, Бранко В. Радичевић и многи други значајни ствараоци у свету писане речи, тако да је ово песничко вече, организовано поводом Међународног дана матерњег језика, одлична прилика да се чују и награде стихови неких нових надарених стихотвораца.

                                                                                         Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.