Aktuelno Grad

Projektna dokumentacija za novi objekat za Centar za socijalni rad

Grb_CackaPrema zahtevima Centra za socijalni rad, za socijalno ugrožene građane, izdvojeno je  91.522.000 dinara, za one usluge koje su u nadležnosti Grada. Pored toga, 20.550.000 namenjeno je za raspisivanje tendera za pronalaženje licenciranih ustanova, koje bi angažovale gerontodomaćice i personalne pratioce.

– Tenderi će biti raspisani uskoro. Centru smo dali privremeno finansiranje, za period od dva meseca, kako bi obavljali ove delatnosti dok se ne raspiše tender – kaže Šipetić, dodajuće da je opredeljeno i 1.200.000 dinara za rešenje poslovnog prostora Centra za socijalni rad:

– Radnici ove ustanove trenutno rade na tri lokacije u Gradu, što znatno otežava njihovu delatnost. Idejni projekat za novi prostor je urađen 2005. godine, ali od tada ništa konkretno nije učinjeno. Upornošću gradonačelnika, Gradskog veća i mene kao većnika, za ovu godinu smo odvojili sredstva kao bi se izradio projekat za rekonstrukciju i proširenje objekta u Ulici Kneza Miloša. Raspisaćemo tender za izradu projekta, a zatim aplicirati za dodatna sredstva od Republike, tako da bi Grad, uz finansijsku pomoć države trebalo uskoro i taj problem da reši – rekao je gradski većnik Dragomir Šipetić.

Ostavite odgovor