Srbija

Putevi u nižim delovima prohodni, saobraćaj u višim predelima usporen

UPOZORENjE ZA VOZAČE: Putevi u nižim delovima prohodni, saobraćaj u višim predelima usporen

U nižim predelima Srbije prohodnost puteva je dobra, kolovozi su mokri, a intenzitet saobraćaja je umeren, dok je u višim predelima zemlje saobraćaj usporen zbog zaostalog snega

U nižim predelima Srbije prohodnost puteva je dobra, kolovozi su mokri, a intenzitet saobraćaja je umeren, dok je u višim predelima zemlje saobraćaj usporen zbog zaostalog snega, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Upotreba zimske opreme i lanaca obavezna je na putevima u južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, gde je bilo i najviše snega.

AMSS je upozorio vozače da ne pretiču druga vozila u košavskom području, pogotovo na području Banatskog Karlovca, Vršca i Velikog Gradišta, gde vetar dostiže jačinu oluje.

Jak vetar na području Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara nanosi veću kličinu snega na očišćene puteve, pa se ne savetuje putovanje u više planinske predele bez preke potrebe.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a za one koji putuju ka Kopaoniku AMSS savetuje prilaz sa zapadne strane, iz pravca Jošaničke banje, gde nema vetra, pa je prohodnost bolja.

Оставите одговор