Selo

SOK OD ARONIJE – VEZA SA PRIRODOM I ZDRAVLJEM

SOK OD ARONIJE – VEZA SA PRIRODOM I ZDRAVLJEM
PREDSTAVLJAMO VAM PORODICU PAVLOVIĆ

Porodicu Pavlović čine Snežana, arhitekta, Vladimir, elektroinženjer, i njihova deca. Iako rođeni u Beogradu, Pavlovići i dan danas potenciraju Vladimirove korene vezane Čačak i Ovčarsko-Kablarsku klisuru. Pored uspešnog angažmana u svojim profesijama, Pavlovići su odlučili da se upuste u avanturu dodatnog hobija i posla, gajenja aronije (sibirske borovnice) na svom zasadu, koji se nalazi na obroncima Fruške gore, na Iriškom vencu.

Od prinosa aronije oni proizvode visokokvalitetni matični sok koji je hladno ceđen i blago pasterizovan (na 78 stepeni, 5min). Tako prizveden sok bez ikakvih dodataka, šećera, konzervansa sačuvao je sva svoja lekovita svojstva. Nauka je opisala višestruke benefite konzumiranja soka od aronije. Sok se po preporuci pije ujutru, na prazan želudac, i to jednu čašicu (0.5dl). Redovna upotreba soka podiže otpornost organizma i jača imunitet. Aronija je bogata antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E. Neka od istraženih svojstava su joj: odličan je izvor antioksidanata, sprečava bolesti srca i krvnih žila, reguliše krvni pritisak, štiti zdravlje urinarnog sistema, ima antiupalna svojstva, stimuliše rad štitne žlezde, poboljšava pamćenje i koncentraciju, reguliše nivo šećera u krvi, jača imunitet, povoljno djeluje na probavni sustav, štiti od virusa i bakterija, pospešuje izlučivanje teških metala iz organizma.

Sok od aronije koji naši zemljaci Pavlovići proizvode možete nabaviti kontaktirajući ih na mejl adresu snezanie@gmail.com ili na telefon 061/21-222-12.

Извор: Удружење Чачана у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.