Društvo

УПИС НА „АКАДЕМИЈУ ПРЕДУЗЕТНИШТВАˮ ЗА МЛАДЕ


Млади у Србији имају прилику да потпуно бесплатно науче основе предузетништва захваљујући пројекту под називом „Академија предузетништва”, који спроводи Асоцијација за афирмацију културе под покровитељством НЦР Фондације. Пројекат је намењен младим људима који желе да покрену или унапреде свој посао или идеју, а да при томе уче од најбољих.

Пријава на конкурс за трећу генерацију „Академије предузетништва” је у току и трајаће до 5. фебруара 2023. године. Одабрани појединци или тимови, у саставу од три члана, проћи ће кроз четворомесечни интензивни програм.

„Реч је о потпуно бесплатном програму у ком одабрани млади људи раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Дакле, помоћи ћемо им да се одваже и покрену свој бизнис. Такође, најбољи могу ступити у контакт и са потенцијалним инвеститоримаˮ, кажу у Асоцијацији за афирмацију културе.

Циљ овог пројекта је подстицање економског развоја кроз оснаживање омладине, мотивисање предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних идеја. Пут од идеје до креирања сопственог бизниса је дуг, пун изазова, непознаница, недоумица и замки. Најчешће је страх од незнања највећа препрека да оно у шта дубоко верујемо постане наш посао.

„Свима бих препоручила да се пријаве, чак и ако немају јасну идеју бизниса. Ментори су ту да помогну у формирању идеје и да раздвајају битног од небитног. Ту су затим сјајни, професионални предавачи на теме за које нисам ни знала да су ми потребне и дивне колеге, сапутници, који су „у истом сосуˮ, нова познанстава и контакти који су злата вредни. Сјајна, позитивна енергија, пуно смеха, пуно подршке, амбиције, једноставно те понесе атмосфера. Схватиш колико је важно да се окружиш људима са истим погледом на свет и визијом боље будућности, креативним и храбрим младим људима који ће сигурно мењати свет на бољеˮ, истиче Теодора Делић, прошлогодишња учесница, која данас успешно води свој бизнис „Остави шећерˮ.

Према статистикама из 2022. године, двеста двадесет младих људи основало је своје фирме током 2021. године одмах после пунолетства.

„Канцеларија за младе Града Чачка позива младе Чачане да искористе ову прилику. Као дугогодишњи партнери АСК-а, у децембру претходне године у Чачку је одржана промоција Академије предузетништва младима који су учествовали на радионици „Развојни потенцијал дигиталне економијеˮ. Драго нам је што млади данас имају шансу да потпуно бесплатно стекну знања неопходна за покретање сопственог бизниса и да чују искуства других младих предузетника који су већ прошли пут од идеје до реализације. Млади су младима увек најбоља подршка и покретачка снагаˮ, истичу из Канцеларије за младе Чачак.

Линк за пријаву на Академију предузетништва је следећи: Пријава за Академију предузетништва . Линк такође можете пронаћи и у опису инстаграм профила Канцеларије за младе, као и на фејсбук страници. Више информација и пријавни формулар можете пронаћи и на сајту: https://akademijapreduzetnistva.rs/ 

Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.