Kulturni vodič

Аквизиције II/ 2014 – 2017. – изложба

Аквизиције II/ 2014 – 2017. – изложба
петак, 14. децембар у 19 часова

У уметничкој галерији „НадеждаПетровић“ у Чачку, у петак 14. децембра у 19 часова биће отворена изложба Аквизиције II/ 2015 – 2017. која се одржава у оквиру прославе Дана града Чачка.
У протекле четири године збирни фонд Галерије је значајно увећан путем откупа експоната по конкурсу Министарства културе и информисања РепубликеСрбије, као и поклонима самих аутора, дародаваца, те и колекционара.
С обзиром на број уметничких дела,њихов вишемедијски карактер, тематску и стилску разнородност, изложба Аквизиције се реализује кроз неколико делова, како би се омогућило прегледније сагледавање појава и израза прибављених радова и њихових аутора.
На изложби Аквизиције II /2014 – 2017, заступљено је 10 уметника чији радови припадају збиркама :Надежда и савременици(радови Љубомира Ивановића), Цртежи и карикатуре Пјера Крижанића и Савремена уметност (радови – Небојше Бежанића, Мариа Леона Бралића, Драгане Жаревац, Синише Илића,Ирене Келечевић,
Милорада Младеновића, Миливоја Мишка Павловића и Ане Продановић).

Током трајања изложбе у оквиру пратећег програма биће реализовани разговори са уметницима. У суботу 15. децембра, у 13 часова, одржаће се први у низу разговора са уметником Синишом Илићем, чији је рад „Стратегија, раскадрирани документ о извесности данашњице“ награђен на 27. Меморијалу
Надежде Петровић (2014) и тим поводом је откупљен 2017. године.

Кустоскиња изложбе: Марија Радисавчевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.