Aktuelno Sport

А САДА СЛЕДЕ МЕЧЕВИ СА СЛОВЕНЦИМА

Малина, Матија, Никола и Илија прослављају победу са својим навијачима. Фото: Лејча.

Кошаркаши “Борца“ су у последњем колу АБА 2 лиге савладали “Сутјеску“ са 92:68 (31:19; 20:15; 26:13; 15:21) и на тај начин се пласирали на четврто место и уговорили полуфиналне мечеве у доигравању са екипом “Сикст Приморске“ из Копра.

Меч је одигран вечерас у сјајном амбијенту пред 2.500 гледалаца.

Домаћи кошаркаши гостима нису дали ни минимум шансе да из Чачка оду уздигнута чела. Одмах су затворили прилазе свом кошу тако да су играчи “Сутјеске“, пре свих Павлићевић и Кнежевић, били принуђени да шутевима ван линије 6,75 погоде кош Чачана. Повремено им је то и полазило за руком, али то није било довољно да се уздрма екипа Јовице Арсића. “Борац“ је у почетној фази утакмице све своје поене постизао испод коша или са линије пенала. Изузетно су расположени за игру били Страхиња Гавриловић и Мајсторовић. Куриозитет је да је први шут за три поена упутио Поповић пред крај прве четвтине, али су одмах затим Кочовић и Илија Ђоковић (две) везали три узастопне тројке и на први одмор “Борац“ одлази са вишком од 12 поена. У другој четвртини гледамо апослутну доминацију домаће екипе и немоћ гостију да нешто промене. Предност се креће око 20 поена. Када су на старту треће четвртине Чачани направили серију 10:0 и повели 61:34, а нешто касније и остварили највећу предност, резултат је гласио 72:41,  било је јасно да је ова утакмица практично завршена. У тим тренуцима ритам је мало опао и гости су успели да искористе малу опуштеност код својих противника и на крају сведу разлику на 24 поена.

Тренер Јовица Арсић је по завршетку сусрета изјавио да ће његова екипа покушати да у полуфиналним мечевима изненади фаворизовани тим из Копра.

Полуфинална серија се игра на две добијене утакмица, а први сусрет ће бити одигран у Копру 20. марта.

“Борац“: С. Гавриловић 13, Аликадић 5, Поповић 2, Р. Ђоковић 17, И. Ђоковић 17, И. Гавриловић 8, Мајсторовић 12, А. Крсмановић 1, Прља 5, Кочовић 8, Чарапић 4, Мариновић.

“Сутјеска“: Горановић, Павлићевић 12, Гардашевић, Вулевић 3, Кнежевић 25, Н. Вуковић, Ћалић 4, Вујовић 15, Раичковић, С. Вуковић 4, Лаловић 5.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.