Kultura

Балетски празник у Риму

Од 18. до 23. априла у главном граду Италије одржано је међународно такмичење у класичном и модерном балету ROME FEST INFO DANCE 2018, на коме су наступиле чланице балетског студија Дома културе Форце, предвођене наставницом Иваном Дуњић. Манифестација је окупила око 300 учесника –  балетских група из Италије, Румуније, Мађарске, Хрватске и Португала, а Чачанске су биле једини српски представник.

У изузетно јакој конкуренцији пажљиво одабраних балетских студија широм Европе, 40 балерина из Чачка је наступало у различитим узрасним категоријама, а чак седам њихових кореографија стручни жири је, уз општи повољан утисак и похвале, прогласио првонаграђеним:  На киши, Мирис орхидеја, Кан Кан, Арапска игра, Либер танго, Пицикато и Плава птица (за коју је балерина Гала Памучар освојила и специјалну награду), а добијен је и званични позив за учешће на такмичењу које ће бити одржано у мају следеће године у Португалу.

Скупштина Града Чачка помогла је учешће балетског студија Форце на такмичењу у Риму, а поводом успешног наступа, за Чачанке ће почетком маја бити приређен свечани  пријем код представника локалне самоуправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.