Aktuelno Grad Kultura

БИЉАНА НОВА ПРИМАДОНА

НАША ЧАЧАНКА ОДУШЕВИЛА НА СОЛИСТИЧКОМ КОНЦЕРТУ У БЕОГРАДУ

biljana jovanovicЧачак је дефинитивно добио још једну примадону. Прошлог понедељка, 12. јуна, у београдском Студентском културном центру, наша суграђанка Биљана Јовановић је на солистичком концерту публику други пут оставила без даха.

Препуна сала врвела је од аплауза, преплитањем програма чувених композотора, Глука, Маркса, Волфа, Милојевића, Бизеа, уз маестралну пратњу на клавиру Зорке Миливојевић.

Биљана, први сопран завршне године Музичке академије, дипломирала је соло певање у класи професорке Катарине Јовановић.

– Задовољство је било певати пред великим бројем људи, који су дошли да заједно са мном испуне ово вече и буду моја подршка и публика. Уживала сам у сваком моменту њихове пажње, а аплаузи су ме испуњавали и мотивисали да им пружим још енергије и уживања. Било је ово предивно вече, а посебно желим да се захвалим мојој професорки и примадони Катарини Јовановић на пренесеном знању и посвећености, као и професорки Зорки Миливојевић на фантастичној пратњи на клавиру – рекла је Биљана Јовановић.

Ова Чачанка, рођена 18. априла 1993. године, после завршене Ниже музичке школе у Чачку, на одсеку за соло певање, наставља да гаји љубав према музици и уписује Средњу  музичку школу “Др Војислав Вучковић”, такође у свом родном граду, у класи професорке Драгане Вуковић.

Музичку академију у Београду уписала је 2012. године, у класи професорке Катарине Јовановић. У току школовања учествовала је на многим међународним и републичким такмичењима и фестивалима и остварила велике успехе. Добитница је бројних награда, а на Међународном такмичењу певача “Петар Коњовић” освојила је прво место.

М. Јовановић

БРОЈНА ГОСТОВАЊА

За време студија Биљана Јовановић наступала је на концертима факултета, затим у Задужбини Илије М. Коларца, у Кући Краља Петра, а у јуну 2015. била је позвана да, као почасни гост, увелича манифестацију Дисово пролеће у родном Чачку. У оквиру циклуса концерата најбољих студената Факултета музичке уметности, новембра 2015. године одржала је свој први солистички концерт у Гварнеријусу. Учествовала је на концерту Музикалије Јована Фрајта, у част композитора, у Чешкој амбасади, у априлу 2016. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.