Aktuelno Grad Kultura

BILJANA NOVA PRIMADONA

NAŠA ČAČANKA ODUŠEVILA NA SOLISTIČKOM KONCERTU U BEOGRADU

biljana jovanovicČačak je definitivno dobio još jednu primadonu. Prošlog ponedeljka, 12. juna, u beogradskom Studentskom kulturnom centru, naša sugrađanka Biljana Jovanović je na solističkom koncertu publiku drugi put ostavila bez daha.

Prepuna sala vrvela je od aplauza, preplitanjem programa čuvenih kompozotora, Gluka, Marksa, Volfa, Milojevića, Bizea, uz maestralnu pratnju na klaviru Zorke Milivojević.

Biljana, prvi sopran završne godine Muzičke akademije, diplomirala je solo pevanje u klasi profesorke Katarine Jovanović.

– Zadovoljstvo je bilo pevati pred velikim brojem ljudi, koji su došli da zajedno sa mnom ispune ovo veče i budu moja podrška i publika. Uživala sam u svakom momentu njihove pažnje, a aplauzi su me ispunjavali i motivisali da im pružim još energije i uživanja. Bilo je ovo predivno veče, a posebno želim da se zahvalim mojoj profesorki i primadoni Katarini Jovanović na prenesenom znanju i posvećenosti, kao i profesorki Zorki Milivojević na fantastičnoj pratnji na klaviru – rekla je Biljana Jovanović.

Ova Čačanka, rođena 18. aprila 1993. godine, posle završene Niže muzičke škole u Čačku, na odseku za solo pevanje, nastavlja da gaji ljubav prema muzici i upisuje Srednju  muzičku školu “Dr Vojislav Vučković”, takođe u svom rodnom gradu, u klasi profesorke Dragane Vuković.

Muzičku akademiju u Beogradu upisala je 2012. godine, u klasi profesorke Katarine Jovanović. U toku školovanja učestvovala je na mnogim međunarodnim i republičkim takmičenjima i festivalima i ostvarila velike uspehe. Dobitnica je brojnih nagrada, a na Međunarodnom takmičenju pevača “Petar Konjović” osvojila je prvo mesto.

M. Jovanović

BROJNA GOSTOVANJA

Za vreme studija Biljana Jovanović nastupala je na koncertima fakulteta, zatim u Zadužbini Ilije M. Kolarca, u Kući Kralja Petra, a u junu 2015. bila je pozvana da, kao počasni gost, uveliča manifestaciju Disovo proleće u rodnom Čačku. U okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti, novembra 2015. godine održala je svoj prvi solistički koncert u Gvarnerijusu. Učestvovala je na koncertu Muzikalije Jovana Frajta, u čast kompozitora, u Češkoj ambasadi, u aprilu 2016. godine.

Ostavite odgovor