Sport

“БОРАЦ“ ПУТУЈЕ У СУРДУЛИЦУ

Још се није стишала бура после сусрета са “Чукаричким“, а пред фудбалерима “Борца“ је ново искушење. У недељу их у Сурдулици дочекује  екипа “Радника“. Каква је кадровска ситуација, атмосфера у тиму и на који начин изборити повољан резултат,  на данашњој конференцији за новинаре говорили су шеф стручног штаба Владимир Станисављевић и првотимац Филип Кнежевић.

  • “Радник“ је једна искусна екипа која већ неколико година игра заједно. Тренер Симо Крунић зна да из својих играча извуче максимум, али ми не треба много да се бавимо њима, већ да се потрудимо да неки модел игре из мечева са “Радничким“ и “Чукаричким“ пренесемо и у дуел са Сурдуличанима. Ту пре свега мислим на однос према игри, нарочито против “Чукаричког“, јер су сви играчи на том мечу показали како се бори за свој клуб, навијаче и град. Имамо кадровских проблема, јер четири играча који су недавно регистровани стичу право наступа у следећем колу против “Бачке“, због картона не могу да наступе Кнежевић, Маринковић и Филиповић, тако да ћу у протокол морати да убацим и неке омладинце. Добра страна је што се у тим враћа Обрадовић. Идемо тамо без беле заставе, јер смо показали да можемо да играмо равноправно са свима – рекао је Станисављевић, за кога се још не зна да ли ће водити екипу у овом мечу, јер је против “Чукаричког“ добио црвени картон, а у клуб још није стигло никакво обавештење о евентуалној суспензији.

Филип Кнежевић неће моћи да помогне својим друговима, али има савет како доћи до доброг резултата.

  • У меч против “Радника“ морамо да уђемо као да против себе имамо 15 фудбалера, а не 11. Само тако можемо да се надамо неком повољном резултату. Боримо се ове сезоне са много проблема. Сматрам да можемо да останемо у лиги ако овако играмо, јер смо утакмицу против “Чукаричког“ одиграли на много вишем нивоу него претходне. Први пут смо изашли на терен знајући шта треба да радимо, имали смо принципе у игри, имали смо идеју и то смо спровели – оптимиста је Кнежевић.

Ова утакмица 27. кола Суперлиге биће одиграна у недељу, 11. марта.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.