Aktuelno Selo

БРЕСНИЦА ПЛАНИРАНА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

БРЕСНИЦА ПЛАНИРАНА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

Помоћник градоначелника Милан Бојовић најавио је да су, за изградњу водоводне мреже, у буџету Града у наредној години планирана значајна средства, пре свега за завршетак радова на два велика водоводна система (у месним заједницама Бељина, Придворица, Парменац, Паковраће, Риђаге, Међувршје и водосистем Вранићи-Соколићи-Милићевци-Горња Горевница). За ова два система планирано је по 30 милиона динара, што је, сматра Бојовић, довољно да се сви већ изграђени резервоари повежу.

Он је поновио да ће Град додатних 22 милиона уложити за наставак магистралног цевовода од Трнаве до Виљуше, као једином делу у првом “прстену” града, који није на контролисаном систему водоснабдевања. Овим ће се створити услови да се на систем “Рзав” повеже цела Трнавска Балуга, велики део МЗ Виљуша и део Бањице. Бојовић је додао да ће се следеће године и за мештане МЗ Бресница решити проблеми воде за пиће.

– Град је спровео поступак јавне набавке, изабран је извођача радова, који ће на пролеће започети реконструкцију магистралног вода од Мрчајеваца до Бреснице. Планирали смо додатних 7,8 милиона динара за реконструкцију те мреже, како би сви грађани са тог подручја добили воду – нагласио је Бојовић.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.