Obrazovanje

Велики успех чачанских ученика на државном такмичењу из физике

Велики успех чачанских ученика на државном такмичењу из физике

Државно такмичење из физике за основне школе, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Друштва физичара Србије, одржано је 6. и 7. априла у Кладову.

На такмичење се пласирало рекордних, 25 ученика из шккола са територије града; 19 ученика шестог разреда, 4 ученика седмог и 2 ученика осмог разреда. Ученици су били у пратњи седам наставника, који су их припремали за ово престижно такмичење.

Резултат, који су ученици и наставници постигли је изванредан.

У категорији шестог разреда прво место и златну медаљу освојио је Александар Госпавић, ученик ОШ „Вук Караџић“. Треће место и бронзану медаљу освојио је Павле Макљеновић, такође ученик ОШ „Вук Караџић“. Ове ученике је припремала и пратила наставница Олга Дукић. Треће место и бронзану медаљу освојио је и Вељко Младеновић, ученик ОШ „Танаско Рајић“, са наставником Момчилом Ћирићем.

У категорији седмог разреда треће место и бронзану медаљу освојили су Лука Бајовић из ОШ „Милица Павловић“, ученик наставнице Зорице Миловановић и Страхиња Пауновић, ученик ОШ“Филип Филиповић“ са наставницом Снежаном Ђурђевић.

Међу осмацима најуспешнији је био Јован Палибрк, који је освојио прво место и златну медаљу и изборио пласман на Српску физичку олимпијаду, која ће бити одржана у мају. Он је ученик ОШ „Милица Павловић“, а предаје му наставница Зорица Миловановић.

Похвале за резултат освојило је још 5 ученика.

Успех чачанских младих физичара резултат је њиховог великог рада и одрицања. На путу до успеха даноноћно их прате њихови наставници и родитељи, те сви заслужују изузетне похвале.

Актив наставника физике основних школа из Чачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.