Društvo

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: У већем делу земље у среду киша, на истоку суво

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: У већем делу земље у среду киша, на истоку суво
Тањуг |

Foto: Zoran Zindović

У Србији ће у среду у већем делу земље бити променљиво облачно с кишом и локалним пљусковима праћених грмљавином, док ће се на истоку, уз дуже сунчане периоде, задржати углавном суво време

– У Србији ће у среду у већем делу земље бити променљиво облачно с кишом и локалним пљусковима праћених грмљавином, док ће се на истоку, уз дуже сунчане периоде, задржати углавном суво време.

Јутарња температура кретаће се од 13 до 17 степени Целзијуса, а највиша дневна од 23 до 26 степена.

У јутарњим сатима по котлинама и долинама река очекује се краткотрајна магла. Током дана у већем делу земље биће променљиво облачно с кишом и локалним пљусковима са грмљавином, док ће се на истоку, уз дуже сунчане периоде, задржати углавном суво време.

Ветар ће бити слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни и западни.

И у Београду ће, према прогнози РХМЗ, бити променљиво облачно, повремено са слабом кишом или краткотрајним пљуском са грмљавином. Ветар ће бити слаб до умерен, северозападни и западни. Јутарња температура 16 степени Целзијуса, највиша дневна 24.

Према изгледима времена за седам дана, у четвртак и петак предвиђа се мало топлије и у већем делу претежно сунчано време. Ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином очекује се углавном у брдско-планинским пределима.

За викенд и почетком наредне седмице биће променљиво и нестабилно, повремено с кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Температура ће бити мало изнад просечних вредности за прву половину септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.