Aktuelno G.Milanovac

ГМ: ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У МИЛАНОВЦУ

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети општини Горњи Милановац, а у његовом присуству свечано је отворен објекат службе Хитне помоћи Дома здравља. Врпцу су пресекли министар здравља др Златибор Лончар, председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и в.д. директора Дома здравља др Александар Чивовић. Отварању је присуствовао и Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, која је за изградњу овог објекта издвојила 17.147.153 динара.

unnamed (5)

Служба Хитне помоћи претходно се налазила у објекту од од 70. а сада у објекту од 400 квадрата најмодернијег простора, са свим просторијама предвиђеним за адекватно и добро обављање посла.
– Ми смо пројекат обнове болница, домова здравља, вртића и школа покренули пре годину дана. Сада Слу`би ХИтне помоћи недостају још два, три апарата за које ће сутра бити пребачен новац и имаћемо један модеран и технички опремљен објекат. Стићи ће још једно возило, јер на територији општине има више 60 села. Видимо грађане срећне и насмејане и то је најважније. Задовољни су и медицински радници, и они ће ове године имати повећање зарада до 10 одсто, што ће бити значајно већа примања него икада пре. Све то смо успели јер смо се дисциплиновано понашали. Желим да захвалим и Канцеларији за управљање јавним улагањима, јер без њих ништа не би могли да урадимо. Ми у овом тренутку имамо 297 припремљених пројеката за објекте жиром Србије. Овај објекат Хитне помоћи у Горњем Милановцу је вредео око 17 милиона динара, потоци Јакљево и Бацковац су вредели много више, али смо тиме успели да решимо питање плављења једног дела Милановца. Нећу да говорим колико значи 30 километара ауто-пута који пролази преко територије општине Горњи Милановац. То ће се посебно видети кад се цео ауто-пут заврши до Београда, колико ће тек тада то утицати на развој и долазак инвеститора у Милановац. Ово су ствари које људи могу да виде, ми смо завршили и амбуланту у Бољковцима, у току је набавка за амбуланту у Враћевшници. Све смо то урадили јер смо имали довољно новца, али смо имали новца и захваљујући људима у Горњем Милановцу који су веровали у нас, наше идеје и финансијску дисциплину. Када изградите нову индустријску зону довешћемо једног инвеститора који ће моћи да отвори нова радна места и да се данашња омладина, која иде у школу, не брине да ли ће имати посао након завршетка школовања – рекао је председник Вучић након обиласка нових просторија службе Хитне помоћи.

1

unnamed (6)
Председник Србије Александар Вучић и председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, у пратњи министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, посетили су и новоизграђени анекс Предшколске установе „Сунце“. За овај пројекат Министарство привреде издвојило је 7.526.506,28 динара, док је општина Горњи Милановац уложила 22.861.527,58 динара.

3
– Дограђени објекат Предшколске установе „Сунце“ има више од 500 квадрата и тиме је увећан капацитет вртића, а добијене су четири нове просторије, опремљене потупно новим намештајем. Доградњом овог анекса укидају се листе чекања- рекао је председник општине Дејан Ковачевић приликом обиласка објекта Вртића.
Посету председника Србије испратио је доста грађана Горњег Милановца, који су се окупили у великом броју испред Дома здравља и Предшколске установе „Сунце“.

unnamed

Председник Србије најавио изградњу Таковског дворца

Председник Општине Дејан Ковачевић уручио је поклон председнику Србије у виду четири тома књига „Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије“, као и пројекат и фотографије Таковског дворца (Дворца Обреновића), за који постоји план да поново буде изграђен у Комплексу у Такову.
– Таково мора да постане туристичка Мека и Медина за нас, да људи долазе из свих крајева, да се упознају са српском историјом. Морамо да уложимо много новца, колико год је потребно, јер је то центар Србије, срце Србије. По мом мишљењу, Обреновићи су једна од наше две најзначајније династије и изградњом овог дворца учинили би велику ствар за Горњи Милановац, Моравички округ и читаву Србију, јер би се овај крај туристички развио, а много људи добило посао – истакао је Вучић.
Председник Општине Дејан Ковачевић истакао је да се нада да ће Вучић бити ктитор изградње Дворца у Такову и да ће на тај начин започети нова ера у туризму рудничко-таковског краја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.