G.Milanovac Privreda

Горњи Милановац: Почела реконструкција простора будућег Start-upцентра

Грађевинска фирма „Elkoms“ из Београда почела је адаптацију и опремање простора подрума и приземља пословног објекта у Рајићевој улици, објекта некадашње Апотеке Горњи Милановац. Предвиђено је да у овом пословном простору буде седиште будућег Start-up центра у Општини Горњи Милановац.

Председник општине Дејан Ковачевић је изјавио да је локална власт, у сарадњи са Министарством без портфеља, задуженим за иновације и технолошки развој министра, добила око четрдесет милиона динара за реализацију овог пројекта: „ Од укупног износа шест милиона динара односи се на обуку и програм Start-up центра. Овај аранжман смо направили са Удружењем грађана за развој технолошког предузетништва ITC Hubиз Београда и са невладином организацијом „ГМ Оптимист“ из Горњег Милановца.“

Ковачевић је додао да ће Start-up центар имати на располагању 350 метара квадратних простора некадашње Апотеке Горњи Милановац, који ће моћи да користе сви суграђани који буду желели да учествују у обуци и реализацији овог програма: „Ја сам погледао програм који су већ урадили људи из ITC Hub-а и мислим ће он одговарати и нашој привреди и нашем становништву, а да ће доста користи имати и наши млади који се баве иновационим технологијама.“Такође, додао је и да је, према свим параметрима и према оценама ресорног Министарства, пројекат Start-up центра , који се спроводи у Горњем Милановцу, оцењен са највишом оценом.

За износ од око 33 милиона динара председник Ковачевић је рекао да ће бити утрошен за потпуно уређење простора, као и његово опремање модерном технологијом коју захтева један савремен Start-upцентар. Како је изјавио, очекује се да ће Центар дати одличне резултате, уѕимајући у обзир да се и привреда заинтересовала за овај пројекат. Овом приликом председник је најавио да ће у наредних месец дана бити одржана презентације овог пројекта пред Клубом привредника, коју ће спровести запослени из ITC Hub-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.