Aktuelno Društvo

Директор Опште болнице др Милошевић: Нема разлога за панику

Након што је двогодишњи дечак, у суботу ујутру, преминуо у Општој болници, а како се сумња од последица грипа, грађани су поприлично успаничени због овог догађаја. У Чачку није проглашена епидемија грипа, а да ли је сигурно да је дечак преминуо од овог вируса, знаће се након његове обдукције.

Доктор Раде Милошевић, директор Опште болнице, огласио се данас у изјави за Чачански глас и ТВ Телемарк и рекао да нема разлога за панику, да ова здравствена установа предузима све потребне мере. Сестра близнакиња преминулог дечака, која је због предострожности примљена у Општу болницу је, након прегледа, отпуштена, рекао је др Милошевић, јер није било разлога за задржавање.

— Јуче  је одржан ванредни састанак за болничке инфекције, коме су присуствовали начелници одељења, главне сестре и епидемиолог, кога ми као консултанта ангажујемо – рекао је Милошевић и нагласио да ће јавност сутра бити детаљније информисана о ситуацији у болници. Милошевић је додао да је ова здравствена установа сваки дан у контакту са лекарима из ЗЗЈЗ Чачак.

— Сваки дан смо у контакту са Заводом за јавно здравље и сваки случај се пријављује, уколико има сумње на респираторну инфекцију, а њихов епидемиолог долази на лице места. Поред тога, наш епидемиолог консултант је био сваки дан ту – рекао је др Милошевић.

За сада је само сумња да је дечак преминуо од последица грипа, а проглашење епидемније овог вируса је у надлежнбости Завода за јавно здравље Чачак.

ФОТО: Морава инфо

 

 

 

Оставите одговор