Sport

Добар пласман на старту сезоне

На првом Купу Србије сениорској екипи Борца и њиховом бициклисти Марку Даниловићу припала је бронзана медаља. Борчеви полетарци заузели су друго, а кадети четврто место.

Овогодишња бициклистичка сезона у Србији отворена је 15. априла у Београду на кружној стзази на Ушћу. Сениори и јуниори возили су 100 километара. Већ у првом делу трке одвојила се група од пет такмичара у којој је био и Даниловић. Остали Борчеви возачи Стефан Стефановић и Горан Антонијевић заузели су пето, односно десето место. Појединачни резултати били су довољни да Борцу припадне треће место. Први је био Партизан, други краљевачки Металац.

1

Кадети су возили 12 кругова, 48 км. Било је за очекивати да Борац освоји прво место, али се пред саму трку Вељко Вучићевић разболео, а Богдан Милошевић и Димитрије Јеремић имали су механичких проблема са бициклом. Кадети су екипно били четврти, док је у појединачном пласману Вељко освојио седмо, Димитрије шеснаесто и Богдан седамнаесто место.

Полетарци Борца су возили три куга, 12 км. Бошко Величић је на циљ стигао у време победника и заузео шесто, Ђорђе Коковић седмо, а Матија Пековић дванаесто место.  Млади Чачани екипно су освојили друго место.

Други Куп Србије биће одржан 23. априла у Сомбору. Борац ће бити ослабљен за Дааниловића и Стефановића који ће се са репрезентацијом такмичити на тркама у Мађарској и Словачкој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.