Sport

Dobar plasman na startu sezone

Na prvom Kupu Srbije seniorskoj ekipi Borca i njihovom biciklisti Marku Daniloviću pripala je bronzana medalja. Borčevi poletarci zauzeli su drugo, a kadeti četvrto mesto.

Ovogodišnja biciklistička sezona u Srbiji otvorena je 15. aprila u Beogradu na kružnoj stzazi na Ušću. Seniori i juniori vozili su 100 kilometara. Već u prvom delu trke odvojila se grupa od pet takmičara u kojoj je bio i Danilović. Ostali Borčevi vozači Stefan Stefanović i Goran Antonijević zauzeli su peto, odnosno deseto mesto. Pojedinačni rezultati bili su dovoljni da Borcu pripadne treće mesto. Prvi je bio Partizan, drugi kraljevački Metalac.

1

Kadeti su vozili 12 krugova, 48 km. Bilo je za očekivati da Borac osvoji prvo mesto, ali se pred samu trku Veljko Vučićević razboleo, a Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić imali su mehaničkih problema sa biciklom. Kadeti su ekipno bili četvrti, dok je u pojedinačnom plasmanu Veljko osvojio sedmo, Dimitrije šesnaesto i Bogdan sedamnaesto mesto.

Poletarci Borca su vozili tri kuga, 12 km. Boško Veličić je na cilj stigao u vreme pobednika i zauzeo šesto, Đorđe Koković sedmo, a Matija Peković dvanaesto mesto.  Mladi Čačani ekipno su osvojili drugo mesto.

Drugi Kup Srbije biće održan 23. aprila u Somboru. Borac će biti oslabljen za Daanilovića i Stefanovića koji će se sa reprezentacijom takmičiti na trkama u Mađarskoj i Slovačkoj.

Ostavite odgovor