Aktuelno Zdravstvo

ДОНАЦИЈА ЗА ПОРОДИЛИШТЕ (ВИДЕО)

Чачанско Породилиште и Одељење гинекологије добили су данас два нова апарата , пацијент монитор са ЕКГ -ом и неонатални аспиратор, као донацију компаније „Pernod Ricard“, у оквиру акције „Битка за породилишта“. Донација је вредна нешто више од три хиљаде евра.


Компанија „Pernod Ricard“ већ трећи пут учествује у акцији БИТКА ЗА ПОРОДИЛИШТА, а ове године одлучили су да нову опрему поклоне чачанској Болници. Два нова апарата, пацијент монитор са ЕКГ-ом и неонатални аспиратор, знатно ће олакшати рад запослених, али и боравак породиља и новорођенчади, на одељењима Гинекологије и Породилишта.

ТВ ТЕЛЕМАРК


Пацијент монитор са ЕКГ – ом прати и снима виталне функције пацијента, док неонатални аспиратор може спречити стање тешког дефицита кисеоника у телу, које настаје услед отежаног дисања. Чачанска болница већ поседује ове апарате, који су такође добијени путем донација, али сваки нови, свакако је добродошао.
У чачанском ПОродилишту, које је медицинска установа секундарног нивоа, обави се око 1.300 порођаја годишње. Иако запослени кажу да имају опреме за све врсте интервенција, свако занављање је, истичу, добродошло. Вредност данашње донације је нешто више од три хиљаде евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.