Obrazovanje

Економски факултет у Београду и град Чачaк потписали споразум о студентским праксама

http://csp.ekof.bg.ac.rs/ekonomski-fakultet-u-beogradu-grad-cacak-potpisali-sporazum-o-studentskim-praksama/

У понедељак, 19. марта, Економски факултет Универзитета у Београду и град Чачак потписали су споразум о сарадњи који ће студентима омогућити праксу у институцијама и предузећима у надлежности те локалне самоуправе.

Споразум, који ће омогућити студентима да прва радна искуства стекну током студија, потписали су декан Економског факултета Бранислав Боричић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.Чачак ће омогућити праксу свим студентима завршних година Економског факултета у Београду и то како у јавним предузећима тако и у приватним компанијама, рекао је градоначелник Тодоровић и додао да је то први корак у сарадњи  града са високошколским установама.

За студенте завршних година Економски факултет обезбеђује 1300 пракси у 300 успешних компанија са којима има закључене споразуме о сарадњи. Осим тога на факултету се свакодневно организују и радионице за унапређење вештина студената које ће им сутра бити неопходне на послу, рекао је декан Боричић и додао да се више од 80 одсто дипломаца тог факултета запосли у првих шест месеци по завршетку студија.

Делегација Економског факултета уручила је Градској библиотеци „Владислав Петковић ДИС“ у Чачку донацију књига у вредности од  200.000 динара са идејом да се у градској библиотеци формира посебан део са стручним економским насловима. Књиге су у издању Центра за издавачку делатност Економског факултета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.