Kultura

Завршена психолошка радионица за младе

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ овог лета организована је психолошка радионица намењена младима средњошколског узраста. У оквиру ових четвородневних сусрета је Јасмина Кандић Шипетић, психотерапеут и специјалиста медицинске психологије, са учесницима разговарала о темама које су занимљиве адолесцентима.

Уводна радионица одржана је 18. јула и на њој су учесници упознати са основним правилима рада на психолошким радионицама. Кроз игре и разговор радило се на бољем упознавању, зближавању и стварању атмосфере поверења. Главна активност рада тицала се повећања свести о себи, као и о својим осећањима и потребама.

На другој радионици, 19. јула, отворена су питања о осећањима, начинима како се она исказују, о осећањима која смо спремни да делимо и онима која нисмо. Кроз експерименте, игре, дељење личних искустава, говорило се о изражавању беса, љутње, туге, „непримереним“ осећањима и онима која су нам скривена у срцу. На овој радионици је започета игра тајног пријатеља која је трајала до последњег сусрета.

На сусрету 25. јула млади су стицали основна знања о правилима комуникације, вербалном и невербалном изражавању. Разговарало се о говору тела, о гестовима, тону и покрету као начинима комуникације, као и о моделима ненасилне комуникације.

Завршни час четвородневне радионице чији су координатори биле библиотекарке Биљана Раичић, Марина Белић и Невена Петковић посвећен је љубави. Учесници су писали, певали и кроз игру и креативни рад говорили о свом виђењу љубави и партнерских односа. Овде се, 26. јула, завршила и игра тајног пријатеља, која је илустровала на који начин изражавамо нашу пажњу, као и како је примамо и доживљавамо.

При евалуацији онога што су добили током ових радионица, учесници су радионицу назвали „Скривено срце“ и изразили жељу и интересовање за сличне активности у будућности.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.